Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Volgens het OM zijn vier feiten zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen. De slachtoffers zijn Ellen ten Damme en zangeres Jill Helena, finalist van The Voice of Holland in 2013.

Het derde slachtoffer in de zedenzaak is een anonieme vrouw, die aangifte deed van aanranding en verkrachting tijdens een schrijverskamp in Heiloo in augustus 2018. In die zaak presenteerde het Openbaar Ministerie donderdag een belangrijke getuige, die het slachtoffer bij een bushalte in Heiloo vond en haar hoorde vertellen dat ze verkracht was in een huis waar Ali B was.

Telefoongesprekken

Dit slachtoffer deed twee dagen voor de uitzending van het onlineprogramma BOOS aangifte tegen Ali B. Dat was in januari 2022. Dit programma ging over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Naar aanleiding van deze uitzending volgden meer meldingen en aangiften. In totaal heeft het OM in de zaak tegen Ali B zeven vermeende gevallen van seksueel misbruik onderzocht, zei de aanklager.

De officier van justitie citeerde uit afgetapte telefoongesprekken die Ali B met zijn echtgenote voerde rond de BOOS-uitzending. Hierin gaf hij toe dat hij vreemdging en vertelde hij zijn visie op de gebeurtenissen in de villa.

Ronnie Flex

De rapper heeft volgens het OM tijdens het schrijverskamp zijn hand in de legging van de vrouw gestoken. In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht. Dit zou zijn gebeurd terwijl ze orale seks had met Ronnie Flex. Dit staat als verkrachting op de aanklacht. „Ze heeft zeer bedreigende situaties moeten doorstaan, waartegen ze zich niet kon verzetten”, zei de officier van justitie.

Ali B ontkent alle beschuldigingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties