Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 6 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Derde verdachte opgepakt in onderzoek schietpartijen Rotterdam

De politie heeft een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartijen van eind september in Rotterdam, meldt de politie woensdag. Daarbij kwamen toen een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige huisarts om het leven. De man is opgepakt voor verboden wapenbezit.

De politie kwam de Hagenaar op het spoor in het onderzoek naar de herkomst van de wapens van hoofdverdachte Fouad L. Eerder deze week werd een 21-jarige man uit Den Haag opgepakt omdat zijn DNA op een van de wapens is gevonden. Het Openbaar Ministerie liet eerder woensdag weten dat hij is vrijgelaten. Het OM denkt niet dat de 21-jarige Hagenaar rechtstreeks betrokken is bij de schietpartijen, hij blijft wel verdachte in de zaak. Ook gaf het OM aan onderzoek te doen naar de herkomst van het betreffende wapen.

Op 28 september zou de 32-jarige Fouad L. aan het Heiman Dullaertplein een vrouw en haar dochter en bij het Erasmus MC een huisarts hebben gedood. Hij wordt verdacht van moord, brandstichting en verboden wapenbezit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties