Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 26 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Telefoon valt uit auto op A1, vrouw stapt uit om te zoeken en wordt aangereden

Op de A1 bij Bathmen in Overijssel is gisteravond een vrouw om het leven gekomen bij een ernstige aanrijding. Het slachtoffer was op de snelweg uit de auto gestapt om een telefoon, die uit het voertuig was gevallen, te zoeken.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur. De vrouw zat met drie anderen in de auto. „Eén van hen zou een telefoon uit de auto hebben laten vallen. Daarom zette de bestuurder de auto stil en ging een vrouw uit de auto om de telefoon te zoeken”, schrijft de politie. Terwijl ze dat deed werd ze aangereden, waarschijnlijk door meerdere auto’s. Ze overleed ter plaatse.

Auto had Pools kenteken

De auto waarin het slachtoffer zat, had een Pools kenteken. Maar of het slachtoffer ook de Poolse nationaliteit heeft, is niet duidelijk. „Op dit moment kunnen we nog niets zeggen over haar identiteit omdat de identificatie nog niet heeft plaatsgevonden”, aldus de politie.

Hoe de telefoon uit het rijdende voertuig heeft kunnen vallen, is nog niet duidelijk. Wel is dat volgens de politie de reden geweest dat de vrouw op de snelweg uitstapte. „Maar uit het onderzoek moet later blijken wat er precies is gebeurd. We verwachten dat we daar de komende tijd geen details over kunnen geven.”

Meerdere mensen zagen aanrijding gebeuren

Meerdere mensen hebben de dodelijke aanrijding zien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld, zo meldt de politie. „We hebben deze mensen ’s nachts zoveel mogelijk op het politiebureau ontvangen om hun verhaal te horen en om hun gegevens te noteren.”

De snelweg in de richting van Apeldoorn was na het ongeluk enkele uren afgesloten voor sporenonderzoek. Ook zijn er al meerdere getuigen gehoord.

De bestuurder van de auto is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk.

Zeer zeldzaam: olifant bevalt van tweeling in natuurpark in Kenia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties