Julia Osendarp
Julia Osendarp Binnenland 2 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Meer details over gijzeling en mishandeling Bas Muijs: ‘Fakete hartinfarct om zich te redden’

GTST-acteur Bas Muijs blijkt te zijn gegijzeld, afgeperst en mishandeld. Maar het incident bleef een tijd lang uit de media. Nu komen er steeds meer details over de zaak naar buiten en het blijkt nogal een verhaal.

Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de acteur nogal wat zou hebben meegemaakt. In maart rijdt Muijs naar een „terminaal zieke fan” in Arnhem voor een ontmoeting, maar het blijkt dat hij daar Harry W., de huidige vriend van zijn ex-vriendin, aantreft.

Gijzeling en mishandeling Bas Muijs

Deze man gijzelt, mishandelt en perst Muijs af. De acteur weet uiteindelijk te ontkomen, maar het voorval blijft geheim en uit de publiciteit. Zelfs als ook De Gelderlander over het incident schrijft, linkt niemand dat aan de GTST-acteur.

Via het roddelkanaal van Yvonne Coldeweijer komt uiteindelijk het een en ander naar buiten. Ook klinkt het dat er aangifte zou zijn gedaan tegen Muijs vanwege verkrachting. Maar dit blijkt slechts een gerucht. „Er is geen aangifte gedaan, er loopt geen onderzoek en er is geen vervolging”, vertelde zijn advocaat tegen RTL Boulevard

Hartinfarct

Misdaadverslaggever John van den Heuvel blijkt foto’s te hebben gezien van Muijs, vlak na de mishandelingen. Volgens Van den Heuvel gaat het om een gijzeling die „totaal geëscaleerd is.”

Maar nu is ook bekend dat de acteur een slimme actie uithaalde, om zichzelf te redden. Hij deed namelijk net alsof hij een hartinfarct kreeg. Waardoor de dader schrok en de acteur naar het ziekenhuis bracht.

Verkrachtingsgeruchten ontkracht

Muijs kreeg van W. nadrukkelijke instructies dat hij niks mocht zeggen. Eenmaal bij de balie van de EHBO moest Muijs liegen, maar slimme verpleegkundigen hadden door dat er iets niet pluis was. Toen de acteur zijn naam moest opschrijven, schreef hij ‘Help’ op het papier en hij zou ook nog een sos-teken hebben gemaakt.

Daarna werden beveiliging en politie ingeschakeld, waarna de verdachte werd opgepakt. Ook Van den Heuvel en het Openbaar Ministerie ontkrachten de verkrachtingsgeruchten. „Sterker nog, de vrouw die dat roept, kan nog weleens voor uitlokking worden vervolgd. Volgens Van den Heuvel hangt W. een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van lange duur boven het hoofd.

De dader en slachtoffers van schietpartij Rotterdam krijgen gezicht, dit is wat we weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties