Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zon! Mams letterlijk in het zonnetje tijdens Moederdag: ‘Heerlijk terrasweer’

Om vrolijk het weekend in te gaan: er is een warme Moederdag op komst. Zowel morgen als zondag staan ons temperaturen van 18 tot 22 graden te wachten. Wat dat betreft worden onze moeders letterlijk in het zonnetje gezet.

Het weekend verloopt vrij aangenaam met flink wat zonuren, zo is voorspeld. Toch ontstaan zowel morgen als zondag enkele stapelwolken die vooral op zondag uit kunnen groeien tot flinke regen- of onweersbuien. Dat is het enige mindere nieuws als het om het weer gaat. Maar niet getreurd, het wordt – met mooie woorden – ‘zeer behaaglijk’ dit weekend en dus tijdens Moederdag.

Oeps, cadeau voor Moederdag…

Schiet die Moederdag je nu opeens te binnen en zit je, als het om een presentje gaat, met je handen in het spreekwoordelijke haar? Metro heeft vijf cadeautips voor Moederdag voor je waar ‘elke moeder blij van wordt‘. Doe er je voordeel mee.

Morgen schitterend weer voor buitenactiviteiten

De eerste dag van het weekend start overal droog met flink wat ruimte voor de zon, voorspelt weerdienst Weeronline vandaag. De temperatuur loopt uiteindelijk op naar 18 of 19 graden in de kustprovincies tot ruim 20 graden in het midden van het land. Verder landinwaarts kan het kwik lokaal oplopen tot 22 graden. Met een zonnetje erbij is het dan heerlijk weer om om het terras te zitten of in de tuin te werken.

In de middag ontstaan verspreid over het land enkele stapelwolken. In de namiddag en avond kan vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui voorkomen.

Moederdag: enkele (onweers)buien én zon

Aan de temperatuur verandert zondag weinig. Het wordt wederom 18 tot 22 graden. Hierbij staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In de middag ontstaan, net als een dag eerder, verspreid over het land enkele stapelwolken. Het verschil is echter dat ze op zondag op een wat uitgebreidere schaal kunnen uitgroeien tot felle regen- of onweersbuien. De meeste buien zijn voor het binnenland, maar ook in de kustprovincies kan een enkele bui voorkomen. Toch zullen er ook genoeg droge momenten zijn waarbij de zon volop schijnt.

Jaco van Wezel van Weeronline heeft nog een opmerking over het weer van dit weekend: „Heb jij last van hooikoorts, houd daar dan rekening mee. Het gras zal met deze temperatuur flink bloeien.” Over het weer na Moederdag heeft Van Wezel minder goed nieuws: „De kans op buien neemt dan verder toe. Vanaf dinsdag krijgen we te maken met een temperatuur-dip.” Daar moeten we het mee doen…

Het Onbekende van de makers van De Verraders mooi voor kijkers: wat zou jij doen bij al die dilemma’s?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.