Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 26 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Gert-Jan Segers aan de slag bij anti-slavernij organisatie én begint podcast’

Een heel nieuwe carrière voor politicus Gert-Jan Segers. De voormalig ChristenUnie-fractievoorzitter gaat eind deze zomer aan de slag bij International Justice Mission (IJM), een wereldwijde organisatie die zich inzet tegen slavernij. Daarnaast gaat hij met voormalig VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wekelijks een politieke podcast maken. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Gert-Jan Segers is sommige mensen misschien wel het meest bijgebleven door wat er tijdens de formatie gebeurde. Hij liet namelijk een geheim document in de trein liggen, waaruit bleek dat de VVD en CDA al een heel eind op weg waren met een regeerakkoord. „Het stomste wat je kan overkomen“, reageerde hij destijds op die fout. „Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout. Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry…”

Nieuwe carrière voor Gert-Jan Segers

Segers gaat als zzp’er één dag per week aan de slag voor IJM, waar hij zich gaat inzetten als adviseur en ambassadeur. „Ik wil helpen de missie van IJM bekender te maken bij een breder publiek en proberen deuren te openen bij de overheid en andere organisaties.” IJM-directeur Caroly Houmes zegt „dankbaar” te zijn voor het feit dat Segers zich gaat inzetten voor IJM. „Hij heeft een mooi hart voor degenen die het meest kwetsbaar zijn. Daarom denk ik dat hij een heel goede ambassadeur is voor onze organisatie.”

Naast zijn nieuwe functie bij IJM, gaat Segers ook wekelijks een politieke podcast maken met VVD’er Klaas Dijkhoff. Vrijdag trapt het tweetal af met een aflevering over het nog niet gesloten Landbouwakkoord (de onderhandelingen daarover mislukten onlangs). In de podcast zullen de oud-politici praten over „politieke besluitvorming en maatschappelijke dilemma’s” en bespreken ze het politieke thema van de week.

AZ deelt flink wat stadionverboden uit na rellen vorige week

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.