Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

AZ deelt flink wat stadionverboden uit na rellen vorige week

AZ heeft 43 stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de ongeregeldheden van vorige week donderdag rondom het duel met West Ham United. Het betreft een verbod voor bezoekers die betrokken waren bij de misdragingen rondom de halve finale van de Conference League.

„Het is allerminst uitgesloten dat nog meer lokale stadionverboden volgen. Los van dit besluit vanuit de club, is het strafrechtelijk onderzoek door de autoriteiten nog volop gaande”, aldus de Alkmaarse club.

AZ ontvangt zondag PSV thuis

AZ neemt het zondag in de laatste speelronde van de Eredivisie op tegen PSV. Een woordvoerder zegt daarover: „We spreken met de betrokken autoriteiten over de wedstrijdorganisatie voor aankomende zondag, wat zoals altijd maatwerk is. Het uitgangspunt is hierbij dat de vele duizenden goedwillende AZ-supporters een plezierig wedstrijdbezoek moeten kunnen ervaren.”

Eerder deze week voerden de gemeente, AZ, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) gesprekken over de rellen. AZ-supporters vielen fans van het Britse West Ham United aan na de verloren wedstrijd in het stadion van Alkmaar. Een groep supporters probeerde de hoofdtribune te bestormen nadat ze een hekwerk hadden vernield. De meeste fans hadden een capuchon op.

Politie nog op zoek naar vier mensen

Dinsdagavond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de ongeregeldheden. In de uitzending toonden ze foto’s van de tien mannen die worden verdacht van de ernstigste misdrijven. Inmiddels worden van die tien verdachten er nog vier mensen gezocht, liet een politiewoordvoerder vandaag weten. Na de uitzending van Opsporing Verzocht zijn bij de politie tientallen tips binnengekomen. Die onderzoekt alle tips en is druk bezig met onder meer het bekijken van camerabeelden, aldus de woordvoerder.

De politie deelde eerder onderstaande beelden van de vier verdachten die nog worden gezocht. Tips doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis) via telefoonnummer 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem, ook gratis via telefoonnummer 0800 – 7000.

AZ relschopper 4
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Politie)
AZ relschopper 3
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Politie)
AZ relschopper 2
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Politie)
AZ relschopper 1
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Politie)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.