Julia Osendarp
Julia Osendarp Binnenland 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Geschokte reacties kindermisbruikzaak Limburgse oppassers: ‘Nancy D. had keurig voorkomen’

De handelswijze van de Limburgse oppassers Nancy D. en Peter S. zijn inmiddels uitgelopen tot een gruwelijke kindermisbruikzaak. Zeven jonge kinderen werden slachtoffer van hen. Van de details draait bij menig Nederlander de maag om.

Het stel opereerde op sluwe wijze, blijkt uit de rechtszaak die gisteren plaatsvond in de rechtbank van Den Bosch. Nancy D. presenteerde zichzelf als oppasser, misbruikte de kinderen en deelde daarvan beelden met haar partner Peter S. De kinderen waren tussen de 1 en 7 jaar oud. „Die praten minder makkelijk”, sprak Nancy D.

Oppassers Nancy D. en Peter S. bekennen gruweldaden

Gisteren bekende het koppel in de rechtbank grotendeels hun daden. De details daarover blijken per slachtoffer schrijnender te worden en laten wij in dit artikel achterwege. In de rechtszaal komen ze allemaal aan bod en er blijken zelfs beelden van. De families van de kinderen besloten niet aanwezig te zijn en houden eveneens de media op afstand. Het misbruik wordt in 2021 bekend bij ouders als zij op beelden van de babyfoon zien wat er gebeurt. Daarna wordt het stel vervolgd.

Maar nu verwijt de pot de ketel. Want D. handelde, naar eigen zeggen, in opdracht van S. Daarentegen verklaart S. dat zijn mede-misbruiker zelf haar aandeel had. Volgens rechtbankverslaggever Saskia Belleman, van De Telegraaf, heeft het koppel elkaar opgezweept in hun fantasieën. „Totdat ze die fantasieën zijn gaan uitvoeren. En dat heeft voor die jonge kinderen vreselijke gevolgen gehad.” Belleman deed via Twitter, zoals ze dat bij veel rechtszaken doet, verslag van de zaak. Haar werk wordt geprezen op social media, al zorgen de details in haar tweets ook voor een „misselijkmakend gevoel” bij velen.

Geschokte reacties op kindermisbruikzaak

De zaak maakt heel wat los. Gisteravond besteedde RTL Boulevard aandacht aan de misbruikzaak. Sommige kijkers konden het item niet afkijken. Maar ook het voorkomen van het koppel zorgt voor de nodige verbazing. „Twee normale mensen”, zoals presentator Luuk Ikkink concludeerde. Ook op social media klinken dat soort reacties. Advocaat Clarice Stenger beaamde dat. Nancy D. had volgens haar een „keurig voorkomen” en naast haar opvangwerkzaamheden een goede baan. „Zodat ze vertrouwen kweekte bij de ouders.”

Morgen gaat de zaak verder en worden onder meer de geestelijke rapporten van het Pieter Baan Centrum, een psychiatrische observatiekliniek, besproken. Maandag volgt de strafeis van het Openbaar Ministerie en de uitspraak is op 13 maart.

https://twitter.com/BasdeGr83320149/status/1615491226026885121

Staat voor de rechter gesleept om long covid: ‘Geef zorgmedewerkers compensatie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geschokte reacties kindermisbruikzaak Limburgse oppassers: ‘Nancy D. had keurig voorkomen’
Sluiten