Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tragische ontknoping vermissingszaak: ‘Geen twijfel dat lichamen van Hebe en Sanne zijn’

Bandensporen leidden gisteravond tot de ontdekking van een zwarte Kia Picanto met twee lichamen erin, in de buurt van Den Bosch. Hoewel de identiteit van de slachtoffers officieel nog moet worden vastgesteld, bestaat er volgens de politie geen twijfel: het gaat om de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26). Op sociale media wordt er verslagen gereageerd op het verdrietige nieuws.

Het tweetal was sinds maandagmiddag vermist. Sanne haalde de gehandicapte Hebe op bij een dagcentrum in Raamsdonksveer om haar naar huis in Vught te brengen. De twee werden voor het laatst gezien in een Kia Picanto op de A59 bij Waspik. Dinsdagochtend is er een amber alert uitgegeven vanwege de vermissing en sindsdien is er druk gezocht naar Hebe en Sanne. Ongeveer honderd mensen waren betrokken bij de zoekactie, waarbij meerdere plekken werden uitgekamd. Leden van het Veteranen Search Team liepen de wegen in Waspik af en keken in bermen en bosjes naar „onregelmatigheden”, zoals ze het zelf noemen.

Auto met lichamen Hebe en Sanne lag in het water

Met de vondst van de Kia Picanto met twee lichamen komt er een einde aan de onzekerheid. Volgens een woordvoerder van de politie zag een agent gisteravond bandensporen bij knooppunt Empel. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld, die de auto aan de linkerkant in het water in een flauwe bocht vond.

De politie zegt er niet aan te twijfelen dat de twee doden de vermiste Hebe en Sanne zijn. In een tweet spreken ze hun medeleven uit aan de nabestaanden: „In de Kia Picanto die gevonden is bij knooppunt Empel zijn twee overleden personen aangetroffen. Vermoedelijk zijn dat de vermiste Sanne en Hebe. We onderzoeken de toedracht. We wensen alle betrokkenen veel sterkte.”

Op sociale media stromen de bedroefde reacties op het nieuws binnen. De vondst raakt veel mensen diep en dat wordt geuit met tranen, brandende kaarsen en lieve woorden. „Dagelijks sterven mensen in het verkeer. Toch zal de dood van Sanne en Hebe ons meer aangrijpen”, schrijft iemand. „RIP Hebe en Sanne, twee mensen die te jong hun leven lieten.”

Wilfred Genee neem het op voor Andy van der Meijde na kritiek René van der Gijp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.