Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wilfred Genee neem het op voor Andy van der Meijde na kritiek René van der Gijp

VI-gezicht Wilfred Genee springt in de bres voor zijn nieuwe tv-collega Andy van der Meijde, waarmee hij het programma Veronica Offside maakt. Want conculega René van der Gijp had nogal wat aan te merken op Van der Meijde zijn rol. Maar volgens Genee vreest de oude generatie wellicht voor de nieuwe generatie.

Van der Gijp bleek eerder geen groot fan van het televisieoptreden van Van der Meijde in het programma Veronica Offside. Van der Gijp bekritiseerde de voormalig voetballer een paar weken geleden aan tafel bij Vandaag Inside. „Hij moet de uitzending van maandag eens terugkijken. Echt zo kut”, sprak het VI-gezicht daar in duidelijke taal.

René van der Gijp geen fan van Andy van der Meijde in Veronica offside

Van der Meijde verschijnt namelijk twee keer per week aan tafel in het nieuwe voetbalpraatprogramma. Waar overigens ons Metro-gezicht Erik Jonk in zijn rubriek Blik op de Buis wél over te spreken was. In dat programma neemt hij samen met Wesley Sneijder eigenlijk een beetje de rol van René van der Gijp en Johan Derksen op zich. Wilfred Genee presenteert de boel, net zoals hij dat bij Vandaag Inside doet. Van der Gijp: „Het kan niet heel vaak heel erg goed zijn, maar dan moet hij er wel anders in gaan zitten, vind ik. Dan moet je wel proberen zeg maar een beetje de kar te trekken af en toe als je merkt dat het stil valt.”

Genee nam het destijds in VI al op voor Van der Meijde. „Ja, maar hij doet het nog niet zo lang en ik vind dat hij echt een aantal goede uitzendingen heeft gemaakt. Het kan niet elke keer feest zijn”, aldus de presentator. Op Radio Veronica besloot Genee nogmaals in te gaan op de kritiek van Van der Gijp. „Het is natuurlijk zo dat de nieuwe generatie eraan komt en dan wordt het natuurlijk ook door de oude generatie misschien wel gezien als een bedreiging.”

Wilfred Genee neemt het op voor Van der Meijde

Want volgens de presentator proeft Van der Meijde pas net van deze televisierol en hoeft hij niet zo snel te worden weggezet. „René is natuurlijk een begrip met alles wat hij gedaan heeft door de jaren heen en Andy komt net kijken. Hij doet het nog maar heel kort. Hij probeert nu zijn eigen rol en identiteit te ontwikkelen.” Genee blijkt een stuk positiever over zijn nieuwe collega. „Wat weerstand en kritiek hier en daar is ook wel goed, maar ik denk dat hij het tot nu toe heel goed doet.”

Veel reacties op Glennis Grace die bij Jinek vertelt over haar ‘Jumbo-nachtmerrie’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.