Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Neersteken van leerling (14) heeft grote impact bij school Hoorn

Het steekincident in Hoorn waardoor gisteren een 14-jarige jongen ernstig gewond raakte heeft een „grote impact” op de middelbare school Oscar Romero, laat een woordvoerder van de school weten. De jongen werd rond 14.45 uur neergestoken vlakbij zijn school aan de Bouwsteen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vandaag nog ligt. De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden voor het steekincident op de school in Hoorn, hij zit nog vast.

De 16-jarige verdachte is geen leerling van het Oscar Romero. „Dit steekincident heeft niks met de school te maken”, aldus de woordvoerder. Wel zijn leerlingen en docenten erg geschrokken van het incident. Zowel het personeel van de school als de leerlingen komen vandaag bij elkaar om de steekpartij met elkaar te bespreken, waarbij ook ruimte is voor slachtofferhulp.

Op sociale media zijn beelden te zien van het steekincident

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Op sociale media circuleren beelden van het steekincident. De politie roept op dergelijke beelden alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden. De politie kreeg gisteren een melding dat iemand onwel was geworden. Kort daarna bleek het slachtoffer te zijn gestoken. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor mensen die de steekpartij hebben gezien, aldus de politie.

Volgens NH Nieuws melden leerlingen dat drie jongens op de rokersplaats net buiten het schoolplein ruzie kregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en uiteindelijk een jongen een mes trok. Het slachtoffer zou na de steekpartij naar binnen zijn gerend en daar zijn neergevallen.

Nog een steekincident op dezelfde dag

Het steekincident op de school in Hoorn is niet het enige steekincident van gisteren. Een 16-jarige jongen uit Rotterdam raakte gisteren namelijk ook gewond bij een steekincident aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-Delfshaven. Dit gebeurde mogelijk nadat er een conflict was ontstaan tussen twee groepen. De politie zoekt nog naar de daders. De gewonde tiener is naar een ziekenhuis gebracht.

De steekpartij gebeurde in de buurt van een kermis aan de Schiehaven. Na het incident liep het slachtoffer naar de kermis toe, waar de politie hem aantrof. De daders zouden na de steekpartij zijn weggerend in de richting van de Coolhaven.

Denemarken jaagt op 24-jarige Nederlander die man oor afsneed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.