Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Famke Louise van slag tijdens rechtszaak RoddelPraat: ‘Kraamtijd kapotgemaakt’

Het gerechtshof van Amsterdam behandelt vandaag het hoger beroep in de zaak tussen Dennis Schouten en Jan Roos van het YouTube-kanaal RoddelPraat en Famke Louise. Zij was zichtbaar van slag tijdens de zitting. Jan en Dennis verloren in maart het kort geding dat de zangeres tegen ze had aangespannen, maar ze zijn nu terug om hun gelijk te bewijzen.

De zangeres zei dat de aandacht voor haar in het YouTube-programma haar kraamtijd heeft verpest. „Ik was net twee weken eerder bevallen en toen kreeg ik dit allemaal over me heen.”

Famke Louise misbruikt door Ali B, beweerde RoddelPraat

De zaak draait om een uitzending van Roddelpraat waarin de mannen achter het kanaal, Jan Roos en Dennis Schouten, begin dit jaar een niet-uitgebracht nummer van Famke Louise lieten horen. Ook suggereerden ze dat de zangeres in het liedje zegt dat ze is misbruikt door haar voormalige manager Ali B. Best een flinke bewering. In maart oordeelde de rechter dat Roddelpraat de uitzending offline moest halen en een rectificatie moest plaatsen. Door het delen van het nummer hadden Roos en Schouten zich schuldig gemaakt aan ‘zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen’.

„Verplaatsen jullie je wel in mij? Dit heeft mij en mijn gezin de mooie momenten gekost en het helemaal kapotgemaakt”, zei de artiest in het gerechtshof. Het terughalen van die momenten raakte haar dusdanig dat ze moeite had om haar tranen te bedwingen.

‘Achterlijk wijf’

Roos en Schouten gingen in beroep omdat ze een filmpje in handen hadden gekregen waaruit blijkt dat er geen inbreuk is gepleegd op het auteursrecht, omdat Famke het voor meerdere mensen had gezongen op een verjaardagsfeestje. Tijdens de zitting van vandaag werd het filmpje getoond en eiste het duo dat het eerdere vonnis van de rechter wordt vernietigd.

Tegelijkertijd wil Famke Louise een bevestiging van de eerdere uitspraak en wil ze dat Roos en Schouten stoppen met haar te betitelen als ‘achterlijk wijf’. Volgens het roddelduo komt de zangeres er echter niet slechter af dan andere BN’ers die ze tijdens hun uitzendingen bespreken. „Er zijn wel ergere dingen gezegd”, zei Schouten.

Slotwoord

De rechter stelde beide partijen nog voor om de zaak op een andere manier op te lossen, maar dit bleek na een kort overleg tussen de advocaten onmogelijk. Schouten zei tijdens het slotwoord dat hij en Roos niet in hoger beroep zouden zijn gegaan als ze het bewuste filmpje niet in handen zouden hebben. „Het belangrijkste voor ons is dat we hier niet voor de aandacht of de leukigheid zitten. Ik vind dat we ons gelijk moeten krijgen.”

Leger des Heils biedt ‘gewone mens’ warme kamer aan wegens hoge energierekening

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.