Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 31 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Computerstoring bij ProRail: treinverkeer rondom Rotterdam plat

Door een storing bij de verkeersleidingspost van ProRail in Rotterdam, is het treinverkeer in de regio vanavond stilgelegd. Vanwege de storing kan de spoorbeheerder niet zien waar treinen zich bevinden en dit is onveilig.

Daarom rijden er geen treinen. ProRail zegt hard op zoek te zijn naar de oorzaak om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Treinen Rotterdam en HSL rijden niet

„Het lijkt erop dat een server in de systemen van de verkeersleiding niet goed functioneert”, aldus een woordvoerster van ProRail. „Ook springen de seinen hierdoor vanwege veiligheidsredenen op rood, waardoor er niet gereden mag worden.”

De storing treft alle treinen van en naar Rotterdam en Dordrecht, aldus een NS-woordvoerder. Ook treinen op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam Centraal en Breda rijden niet. ProRail raadt reizigers aan de reisplanner te raadplegen. NS adviseert om reizen rondom Rotterdam voorlopig helemaal uit te stellen.

Ook weer minder treinen door personeelstekort

Treinreizigers hebben het deze zomer niet makkelijk. Door een tekort aan personeel rijden sinds 14 juli op een aantal trajecten minder treinen. Net als veel andere bedrijven en sectoren ondervindt NS de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt. Daarom laat de vervoerder op een aantal trajecten minder treinen rijden. De inzet van treinen en personeel is per week anders. Op een speciale pagina op de website van NS is te zien op welke trajecten treinen geschrapt worden.

In de week van 1 augustus rijden minder intercity’s op de trajecten Rotterdam Centraal – Schiphol Airport – Arnhem Centraal, Amsterdam Centraal – Enkhuizen en Den Helder – Alkmaar. Op de trajecten Rotterdam Centraal – Gouda Goverwelle, Oss – ’s-Hertogenbosch en Driebergen-Zeist – Veenendaal Centrum rijden minder sprinters.

Waan je machinist in treinsimulator van NS: ‘Het is aan jou om de trein veilig en op tijd te rijden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.