Nina den Bouw
Nina den Bouw Binnenland 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Jippie! Er is warmer weer op komst met temperaturen van wel 20 graden

Deze week zal het helaas nog koud en regenachtig blijven in ons land, maar volgende week draait het weer compleet om. Er komt namelijk warmere lucht vanuit het zuiden die vanaf maandag voor hogere temperaturen gaat zorgen. Het lenteweer staat weer voor de deur met heerlijk warmer weer, weet Weer.nl te vertellen.

Zover is het voorlopig echter nog net niet. Vandaag lopen de temperaturen uiteen van 10 tot 14 graden. Het is daarbij bewolkt en nog steeds kan er af en toe een beetje regen of motregen vallen.

April doet wat ie wil, in dit geval is het een zonnetje na de sneeuw

Sneeuw en april horen niet bij elkaar, zul je denken. In deze maand hoor je voor het eerst in je t-shirtje naar buiten te gaan (hoewel dat vorige week onverwacht al even kon, maar ja, 2022…). Weeronline meldt echter dat april en sneeuw ‘onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn’. „Niet voor niets luidt het spreekwoord: ‘April doet wat ‘ie wil’. In april komen soms meerdere seizoenen in één week voorbij”, zocht de weerdienst uit. „Zomerse warmte, storm alsof het herfst is, een winters landschap door sneeuw en lekkere lentetemperaturen.”

Na de onverwachte sneeuw van afgelopen weekend, werd er al voorspeld dat er vanaf de tweede helft van de maand beter weer op komst zou zijn. De wind draait wat meer naar het zuidwesten, waardoor zachtere lucht wordt aangevoerd. Hierdoor kan de temperatuur stijgen naar een aangename temperatuur.

Volgende week flink warmer weer

Na het weekend slaat het weer om. Er zal veel warmere lucht onze omgeving bereiken en de temperaturen schieten omhoog. Maandag kan het in het zuidoosten al 20 graden worden, dinsdag lukt dat op veel meer plaatsen. De zon komt er mooi door, maar er kan ook nog een lokale bui vallen. Met een beetje geluk komt de 20 graden in zicht en kan het al een beetje zomers aanvoelen, dus dat is tijd voor een ijsje!

Luchtvervuiling ingeademd? Zo herken je de symptomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jippie! Er is warmer weer op komst met temperaturen van wel 20 graden
Sluiten