Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Kans op vrijlating voor Sanil B., hoofdverdachte in mishandelingszaak Mallorca

Veel mensen zullen zich de mishandeling van de 27-jarige Carlo Heuvelman herinneren, vorig jaar zomer op het Spaanse eiland Mallorca. Kort daarna overleed hij. De hoofdverdachte in het onderzoek naar Carlo’s gewelddadige dood, Sanil B., staat vandaag voor de rechtbank in Lelystad. Zijn advocaat Peter Plasman zal tijdens deze derde voorbereidende zitting opnieuw de voorlopige hechtenis van B. bespreken. Er bestaat een kans dat B. vrijkomt in afwachting van de zaak.

Sanil B., een 20-jarige Hilversummer, heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de fatale mishandeling van Heuvelman. Van zijn vriendengroep is hij op dit moment de enige die nog in voorarrest zit. Dat komt omdat op zijn schoen DNA-materiaal van Heuvelman is aangetroffen. Het OM verdenkt B. van doodslag, maar ook van twee pogingen tot doodslag tijdens diezelfde vakantie.

B. erkent wel dat hij met andere slachtoffers heeft gevochten, onder meer met een vriend van Heuvelman. Beelden van deze poging tot doodslag zijn verspreid op GeenStijl. Plasman verscheen vorig jaar augustus ook bij Op1, om te praten over de zaak. Daar waren kijkers op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

Sanil B., hoofdverdachte Mallorca, voor de rechter

Vandaag bespreekt de rechtbank ook hoe het ervoor staat met het onderzoek naar het uitgaansgeweld dat zou zijn gepleegd door de andere acht verdachten. Na de vorige zitting besloot de rechtbank dat nog 36 getuigen zouden worden gehoord. Het gaat om (mede)verdachten, slachtoffers, leden van de vriendengroep van de verdachten en andere (oog)getuigen. De rechtbank verlangt ook een zogenoemd tegenonderzoek naar het DNA-materiaal door een andere organisatie dan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Deze derde zitting zal waarschijnlijk de hele dag duren, net zoals de vorige twee. Aan het einde van de zitting is de rechtbank van plan een beslissing te nemen over het voorarrest van B. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak kan plaatsvinden. De verdachten zouden op Mallorca „een spoor van geweld” achtergelaten hebben.

Mishandeling Carlo Heuvelman

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 2.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal. Heuvelman belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Het slachtoffer overleed op 18 juli aan zijn verwondingen.

Slachtoffers The Voice roepen kabinet op: ‘Kom met onafhankelijk onderzoek’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kans op vrijlating voor Sanil B., hoofdverdachte in mishandelingszaak Mallorca
Sluiten