Famme.nl
Famme.nl Binnenland 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor ouders in spe: vergoeding ouderschapsverlof verhoogd van 50 naar 70 procent

Zonnig nieuws voor ouders die in de zomer een kindje verwachten. Vanaf 2 augustus van dit jaar hebben ouders recht op negen weken ouderschapsverlof. Dat was al bekend, maar nu is de vergoeding van het ouderschapsverlof ook aangepast. In tegenstelling tot een eerder besluit krijgen ouders geen dagloon van 50 procent, maar van 70 procent vergoed.

Dat schrijft Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken in een voorstel aan de Eerste en Tweede Kamer.

Uitbreiding betaald ouderschapsverlof

De reden van de verhoogde vergoeding van het ouderschapsverlof weet de minister simpel uit te leggen: „Het kabinet wil dat mensen meer echte keuzes krijgen in de combinatie van zorg en werk.” Door de uitbreiding van het betaalde ouderschapsverlof kunnen ouders wennen aan de nieuwe situatie en hebben ze samen de tijd om bewuste keuzes te maken over de verdeling tussen werk en privé, voor nu en later.

Vergoeding van 70 procent

Minister Van Gennip: „Met het hogere percentage van 70 procent betaald ouderschapsverlof verlagen we de drempel om het op te nemen. Dit helpt ook jonge vaders om meer betrokken te zijn bij het opgroeien van hun kind.”

Ook ouders die voor 2 augustus een kind hebben gekregen kunnen gebruikmaken van de nieuwe vergoeding voor het ouderschapsverlof, tot de eerste verjaardag van hun kind.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Famme

Rusland dreigt gaskraan dicht te draaien: ‘Voorbereiden op dit scenario’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.