Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 31 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Man (32) vast voor dodelijke schietpartij in McDonald’s Zwolle

Een man meldde zich gisteravond bij de politie in verband met de dodelijke schietpartij van twee mannen in de McDonald’s in Zwolle. De politie heeft de 32-jarige man, die zich meldde bij het politiebureau in Deventer, opgepakt.

Het onderzoek loopt nog en de man wordt verhoord. De slachtoffers die om het leven kwamen, zijn een man van 57 en een man van 62 jaar. Zij komen beiden uit Zwolle.

Veel getuigen bij McDonald’s Zwolle

De politie laat vandaag weten dat ‘het aannemelijk lijkt dat de schietpartij was gericht op de twee slachtoffers’. Diverse media meldden eerder dat het zou gaan om twee broers van Turks-Koerdische komaf, die meerdere restaurants in de omgeving van Zwolle runden. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Een van de slachtoffers was bij aankomst van de hulpdiensten al overleden. „Er is nog geprobeerd om het andere slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten”, aldus de politie. Veel mensen waren getuige van de schietpartij, die aan het begin van de avond plaatsvond. Onder de getuigen waren kinderen.

De politie roept getuigen op zich te melden. Mensen die voor of na het schietincident een of meerdere personen hebben zien wegrijden of wegrennen, doen er goed aan dat te melden.

Zelenski vraagt om steun in toespraak voor Tweede Kamer: ‘Dat weet jij ook, Mark Rutte’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man (32) vast voor dodelijke schietpartij in McDonald’s Zwolle
Sluiten