Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Binnenland 15 feb 2022

Gündogan blijft Kamerlid, ongeacht de uitslag van het onderzoek

Volt-Kamerlid Nilüfer Gündogan is gisteren geschorst vanwege een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag. Ze geeft aan dat ze haar zetel wilt behouden, hoe het onderzoek ook zal uitpakken.

Omdat Gündogan tot op heden nog geen ‘gehoor’ heeft gekregen van Volt, heeft ze zelf een verklaring via Twitter verspreid. In de verklaring geeft ze aan dat er door de partij ‘buitenproportioneel gehandeld’ is.

Het persbericht

Volgens Gündogan heeft ze een verzoek ingediend om eerst ‘het een en ander’ nauwkeurig uit te zoeken en niet overhaast te handelen. Hier heeft haar partij geen gehoor aan gegeven. Daarnaast heeft de partij ook niet gereageerd op haar mail voor verdere uitleg. „Hierdoor voel ik mij genoodzaakt zelf te reflecteren op de gebeurtenissen”, geeft Gündogan in het bericht aan.

In de reactie van Gündogan maakt ze wel alvast haar excuses: „Mochten mensen zich vanwege mijn stijl van werken onveilig hebben gevoeld, dan betreur ik dat zeer.” Als het onderzoek is afgerond zal ze op basis van de uitkomst verder reageren.

Doodsbedreigingen richting Gündogan

Afgelopen week sprak Gündogan zich nog uit over ongewenst gedrag op social media. Zelf is ze namelijk veel uitgescholden en krijgt ze doodsbedreigingen. Hier heeft ze dan ook aangifte van gedaan. „Ik hoop dat iedereen ervan doordrongen is dat ik een zware periode in mijn leven moet doorstaan. De recente bedreigingen aan mijn adres (letterlijk) zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten”, schrijft ze in het bericht.

In de Tweede Kamer heeft ze al laten weten zich onveilig te voelen. Ze vraagt zich af of alle doodsbedreigingen het wel waard zijn: „Ik ben namelijk niet alleen politicus maar ook moeder, en dan maak je toch andere afwegingen”

Gündogan zegt dat ze strijdbaar zal blijven. Wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn, blijft ze haar zetel behouden. Het liefst behoudt ze de zetel binnen Volt. „Nader commentaar wordt mijnerzijds voorlopig niet gegeven”, sluit ze het bericht af.

Gündoğan zit sinds 31 maart vorig jaar in de Tweede Kamer. Volt heeft daar drie zetels. De 44-jarige volksvertegenwoordiger heeft advocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen om haar bij te staan.

Canada gaat hard optreden tegen demonstrerende truckers: ‘Rekeningen bevriezen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gündogan blijft Kamerlid, ongeacht de uitslag van het onderzoek
Sluiten