Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 11 jan 2022

Versoepeling voor jongeren: mogen weer tot 20.00 uur buiten sporten

Het is een fijne dag voor jongeren tot en met 17 jaar, vandaag. Zij mogen namelijk weer tot 20.00 uur buiten sporten en niet, zoals tot nu toe gold, tot 17.00 uur. Die maatregel stelde het kabinet in tegen de verspreiding van het coronavirus. Dankzij deze verruiming kunnen jongeren weer langer trainen op de velden.

Omdat er dus tot vandaag maar tot 17.00 uur getraind kon worden, besloten veel bonden, waaronder de KNVB, dat ze de competities voor met name prestatiegerichte elftallen zouden stilleggen.

Jongeren mogen langer sporten, volwassenen nog niet

Volwassenen, vanaf 18 jaar dus, mogen nog steeds niet na 17.00 trainen, en dat zal mogelijk inhouden dat veel competities bij de amateurs begin februari nog niet kunnen worden hervat. De meeste bonden willen dat spelers zich ten minste twee weken kunnen voorbereiden voordat ze het seizoen weer hervatten.

Sportkoepel NOC*NSF had er eerder op aangedrongen de mogelijkheden om buiten te sporten voor iedereen te verruimen. Binnensportlocaties zijn al enige tijd helemaal gesloten. Zwemlessen mogen wel doorgaan.

Scholen ook weer open

Gisteren was de dag dat de scholen weer open mochten, nog een versoepeling voor jongeren dus. Het basis- en middelbaar onderwijs verwelkomde, na een lange kerstvakantie, weer hun leerlingen. Over het algemeen waren ze daar blij mee, al zijn er wel zorgen om uitval door de omikronvariant.

Nu de kerstvakantie erop zit, zijn voor het onderwijs nieuwe quarantaineregels ingegaan. Voortaan moet een hele klas in quarantaine als binnen zeven dagen drie of meer kinderen besmet raken. Dan is volgens een richtlijn van het RIVM officieel sprake van een uitbraak.

Vrijdag persconferentie

Vrijdag staat ons weer een persconferentie te wachten, om 19.00 uur. Dan horen we of er ook voor volwassenen (en daarmee heel Nederland) versoepelingen doorgevoerd worden. Winkeliers en horecaondernemers roepen het kabinet alvast op: „Doe Nederland weer open”. Volgens hen kan dat – hier en daar met maatregelen – prima veilig gebeuren.

Hilariteit op Twitter door onverwachte passie in Lang leve de liefde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Versoepeling voor jongeren: mogen weer tot 20.00 uur buiten sporten
Sluiten