Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Beschonken bestuurder veroorzaakt meerdere aanrijdingen, drie kinderen en baby naar ziekenhuis

Een 42-jarige dronken bestuurder heeft gistermiddag meerdere aanrijdingen veroorzaakt in het Noord-Brabantse Ossendrecht. Volgens de politie moesten drie minderjarige meisjes en een baby naar het ziekenhuis. De man is aangehouden voor rijden onder invloed.

Uit een blaastest bleek dat de 42-jarige man ruim zes keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De politie meldt niet hoe de slachtoffers eraan toe zijn, maar „niemand is levensgevaarlijk gewond”.

Bestuurder veroorzaakte meerdere aanrijdingen

De aanrijdingen gebeurden rond 17.00 uur in de Brabantse plaats. De beschonken bestuurder reed eerst op de Putseweg (N289). Daar raakte hij bij een wegversmalling een tegenligger, waarbij de autospiegel van de tegenligger afbrak. Volgens de politie reed hij met hoge snelheid en slingerend verder.

Even verderop veroorzaakte de man opnieuw een botsing. Dit keer knalde hij achterop een stilstaande auto voor hem. Door de klap kwam deze auto op de andere rijstrook terecht, waar nog een andere auto uit moest wijken en op zijn zijkant terecht kwam.

In de stilstaande auto zaten de drie minderjarige meisjes. Zij moesten volgens de politie alle drie naar het ziekenhuis. De baby, die in de auto zat die op zijn kant terecht kwam, is ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen.

Bestuurder had geen geen geldig rijbewijs

De 42-jarige bestuurder bleek geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben. Na de aanrijdingen probeerde hij nog weg te rijden, maar de politie wist hem aan te houden. Uit de blaastest bleek dat hij 1420 Ugl blies. Dat is ruim zes keer meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 Ugl. Ook had de man geen geldig rijbewijs bij zich. Momenteel zit hij vast voor onderzoek.

De weg waar het ongeluk plaatsvond was een ravage, zo meldt BN De Stem. De weg vanaf de Belgische grens tot Ossendrecht moest tijdelijk worden afgesloten.

Chinese miljoenenstad gaat alle inwoners in één dag testen op corona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beschonken bestuurder veroorzaakt meerdere aanrijdingen, drie kinderen en baby naar ziekenhuis
Sluiten