Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Binnenland 20 sep 2021

Treinreiziger in Rotterdam in gezicht gestoken, politie zoekt dader

De politie is op zoek naar een man die vanochtend vroeg in een trein heeft ingestoken op een andere reiziger. De steekpartij gebeurde in Rotterdam nabij station Rotterdam Blaak.

Rond 6 uur ’s ochtends kreeg de politie een melding van een steekpartij in een trein bij het trein- en metrostation Rotterdam Blaak. Daar bleek een man een andere man in het gezicht te hebben gestoken.

Steekpartij in trein Rotterdam

De steekpartij gebeurde in een trein die richting Breda ging. Het is onduidelijk of de twee mannen elkaar kennen. Ook weet de politie nog niets over de aanleiding van de steekpartij.

De dader wist direct na het incident weg te komen en wordt nog gezocht door de Rotterdamse politie. „Er is geen gevaar meer”, stelt een politiewoordvoerder. „De dader is voortvluchtig en niet meer in de trein. Waar hij wel is, en of hij het station uit is gegaan of een metro in, weten we niet.”

Het slachtoffer was bij kennis en is naar het ziekenhuis gebracht. De trein is uit de dienstregeling gehaald, mede omdat de politie onderzoek moet doen naar de steekpartij. Ook is er bloed aanwezig op de plaats delict. Ooggetuigen worden gesproken en eventueel wordt er hulp geregeld.

Steekincidenten lopen op

Het aantal steekincidenten lijkt steeds meer op te lopen. Met name onder jongeren loopt het aantal steekpartijen snel op. Zo overleed er in juli een 15-jarige jongen in Rotterdam na te zijn neergestoken door een andere 15-jarige. De politie lanceerde mede daarom de campagne ‘drop je knife en doe wat met je life’.

Verleden week kwamen er twee mensen om bij een steekpartij in Almelo. Eerder deze maand werd een vrouw op gruwelijke wijze op straat in Den Bosch vermoord door haar ex. Volgens een ooggetuige werd de vrouw „wel 25 keer gestoken”. Eind augustus leidde een verkeersruzie in hetzelfde Den Bosch tot een steekpartij, waarbij een vrachtwagenchauffeur gewond raakte.

Spuwende vulkaan op Canarisch eiland La Palma leidt tot evacuatie inwoners

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Treinreiziger in Rotterdam in gezicht gestoken, politie zoekt dader
Sluiten