Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 13 sep 2021

Meerdaagse evenementen mogen weer, onder voorwaarden

Meerdaagse evenementen en festivals worden onder voorwaarden weer mogelijk, melden ingewijden. Hoe die voorwaarden er precies uit zullen zien, wordt nog nader uitgewerkt. Daarvoor wordt ook gebruikgemaakt van de bevindingen uit de Fieldlabs, waarin eerder met evenementen is geëxperimenteerd.

Gedacht wordt aan een maximaal aantal bezoekers, waarschijnlijk op basis van een percentage van de normale capaciteit. Ook wordt gekeken hoe gewerkt kan worden met toegangsbewijzen en coronatesten. Eerder vandaag zei demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven al dat het kabinet ‘beter nieuws’ had dan tot nu toe is uitgelekt.

Meerdaagse evenementen mogen weer onder voorwaarden

Zondag is in het Catshuis overlegd over versoepelingen van de coronamaatregelen. Daarna lekte onder meer uit dat de 1,5 meterregel vanaf 25 september vervalt. In plaats daarvan moeten mensen op meer plekken bewijs overleggen dat ze gevaccineerd, negatief getest of hersteld zijn.

In het NPO-programma Goedemorgen Nederland zei Van Engelshoven dat er ‘beter nieuws’ aankwam voor de cultuursector. Details deelde ze niet, omdat daar morgen pas formeel een besluit over wordt genomen. Dat wordt diezelfde dag in de avond toegelicht in een persconferentie.

Actiegroep dringt slachthuis binnen en ketent zich vast: ‘Totaal misdadig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Meerdaagse evenementen mogen weer, onder voorwaarden
Sluiten