Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 26 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Nachtclubs willen zo snel mogelijk van toegangstesten af

Als het aan de nachtclubs ligt, dan vervallen de toegangstesten zo snel als mogelijk. Door de coronatestverplichting zullen jongeren mogelijk besluiten een clubavond te laten schieten of ze melden zich met het verkeerde toegangsbewijs aan de deur. Ook vragen de clubeigenaren zich af of er wel voldoende testcapaciteit is, zeker als straks ook het festivalseizoen weer losbarst.

Sinds dit weekend mogen de clubs weer onder voorwaarden open, na zestien maanden gesloten te zijn geweest. Ondernemers in de sector zijn blij, maar kampen ook met uitdagingen, zoals het vinden van voldoende personeel, merkt Nachtbelang op. De belangenvereniging van nachtclubs wijst erop dat de afgelopen maanden flink is gesaneerd.

Coronatoegangsbewijs nodig

Van vrijwel alle personeelsleden is afscheid genomen. Evengoed zijn de ondernemers blij dat ze weer open mogen, nadat bij eerdere persconferenties van het kabinet keer op keer had geklonken dat clubs en discotheken gesloten moesten blijven.

Nachtclubs willen zo snel mogelijk van toegangstesten af
Er zijn ook locaties waar je meer dan een half uur moet rijden om bij een aangewezen testlocatie te komen. Foto: ANP PAUL BERGEN

Op dit moment kunnen nachtclubs alleen open als bezoekers een coronatoegangsbewijs hebben. Veel jongeren zullen zich er volgens Nachtbelang niet bewust van zijn dat er een test nodig is van een speciale testlocatie. „We sluiten niet uit dat er jongeren zijn die met negatieve test of vaccinatiebewijs gewoon toegang denken te kunnen krijgen”, aldus de vereniging.

Er zijn ook locaties waar je meer dan een half uur moet rijden om bij een aangewezen testlocatie te komen. Het is volgens Nachtbelang onzeker of alle bezoekers dat voor een clubavond over hebben.

Uitdaging voor nachtclubs

„Het is oprecht een uitdaging om een bedrijfssector als deze weer zo snel op gang te krijgen midden in de zomer met veel concurrerende alternatieven voor je doelgroep”, aldus Nachtbelang. De belangenvereniging verwacht dat de komende tijd steeds meer zaken zullen opengaan. Mogelijk zal dit in de steden wat meer zijn dan in de gebieden waar er minder testlocaties zijn.

Celstraf van 22,5 jaar voor Derek Chauvin erkent volgens rechter pijn familie George Floyd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nachtclubs willen zo snel mogelijk van toegangstesten af
Sluiten