Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 28 jun 2021

Mogelijk voor derde keer explosief bij Poolse supermarkt in Beverwijk

Er is afgelopen nacht mogelijk voor de derde keer een explosief afgegaan bij de Poolse supermarkt in Beverwijk. De politie heeft vanochtend onderzoek gedaan. Ter plaatse zijn ze klaar, er is inmiddels iemand opgepakt in verband met de zaak.

Vaker incidenten

Vorig jaar was de supermarkt al twee keer doelwit, toen waren er ook explosies. Vannacht kreeg de politie rond 01.00 uur een melding over een verdachte situatie bij de winkel in de Beverhof. Ze troffen spullen aan die mogelijk duiden op een explosief. Later hield de politie een verdachte aan in de buurt van de supermarkt.

Incidenten rond Poolse supermarkten komen de laatste tijd vaker voor. Zo probeerde iemand twee keer brand te stichten in het Limburgse Panningen. Daarnaast waren er ontploffingen in onder meer Heeswijk-Dinther, Tilburg en Aalsmeer en beschietingen in Rotterdam. In verband met deze aanslagen heeft de politie enkele aanhoudingen verricht.

Voor de explosie bij de supermarkt in Beverwijk hield de politie in januari een 19-jarige Rotterdammer aan. Een maand later lieten ze hem weer vrij, maar hij bleef verdachte.

Explosie Poolse supermarkt vorige keer ‘vrij heftig’

Toen er voor de eerste keer een explosie was bij de Poolse supermarkt, in december 2020, was de gevel van het pand flink beschadigd. „De hele gevel ligt eruit. Het is vrij heftig”, zei de woordvoerder. „Ook is de glazen pui beschadigd.” Wat op dit moment de schade aan de winkel is, is niet bekend.

Een paar weken later, in januari 2021, was een Poolse supermarkt in Tilburg doelwit. Daarvan was de binnenkant ‘volledig verwoest‘. Er vielen geen gewonden, maar na de explosie brak wel een grote brand uit. Dat zorgde voor veel schade. Ook waren er in een nabijgelegen flat ruiten van bergingen gesneuveld. Een paar dagen later rukte de politie weer uit voor een mogelijk explosief bij een Poolse supermarkt, maar dat bleek een doos broodjes te zijn.

Teleurstelling alom, zo reageert bekend en onbekend Nederland op verlies van Oranje: ‘Wel van de reclames af’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mogelijk voor derde keer explosief bij Poolse supermarkt in Beverwijk
Sluiten