Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 28 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Teleurstelling alom, zo reageert bekend en onbekend Nederland op verlies van Oranje: ‘Wel van de reclames af’

Na een, zo zei Frenkie de Jong, slecht toernooi, is het klaar voor Nederland. Oranje doet niet meer mee aan het EK, nadat het gisteren met 2 – 0 verloor van de Tsjechen. Matthijs de Ligt, die een rode kaart kreeg, geeft zichzelf de schuld. Bekend en onbekend Nederland is diep teleurgesteld. Maar ze zien het zilveren randje wel. Zo reageert Nederland.

Direct na de wedstrijd reageerden uiteraard een paar voetballers en bondscoach Frank de Boer al. Zo zei Frenkie de Jong: „We vliegen er in de achtste finale uit. Het was gewoon een slecht toernooi.” Ruim 5,7 miljoen mensen zagen het Oranje elftal verliezen tegen Tsjechië in Budapest.

De Boer noemt het „heel teleurstellend”. „Ik zit nu vol in mijn emotie. Het is beter om nu een bittere pil te slikken. Het lijkt me beter om nu niet alles te delen wat ik voel. Dit doet nu vooral heel veel pijn.”

Wijnaldum over verlies Oranje op EK: ‘Pijnlijk’

En ook aanvoerder Georginio ‘Gini’ Wijnaldum, die met een #OneLove-band om speelde, kwam aan het woord. Voor hem is de nederlaag „pijnlijk en moeilijk te verwerken”.

Tsjechië staat slechts op de veertigste plaats op de wereldranglijst. Uitschakeling tegen een relatief gezien klein land doet extra pijn. Wijnaldum: „We hadden niet gedacht even over Tsjechië heen te lopen. Het is enorm teleurstellend dat we er op deze manier uitgaan. Het is pijnlijk hoe het is verlopen en hoe het nu eindigt.” En dan De Ligt, die in de 55e minuut een rode kaart kreeg, waardoor Oranje met tien man door moest. „Hoe ik me voel? Heel slecht natuurlijk”, bekende de verdediger. „We hebben de wedstrijd eigenlijk verloren door een actie van mij. Dat voelt heel vervelend.” Hij kreeg de rode kaart vanwege een wat vreemde handsbal.

Teleurstelling bij BN’ers

De voetballers mogen dan wel verloren hebben, maar zowel bij de Formule 1 als bij de Tour de France won ons landje wel. Max Verstappen en Mathieu van der Poel deden het goed. Dat is nog een beetje troost voor Jochem Myjer: „Ik ga nogmaals even de overwinning van Max Verstappen en de gele trui van Van der Poel terugkijken om de dag te redden.”

Jan Smit post een foto van een huilende leeuw: „Jammer, maar helaas!”. Volgens Georgina Verbaan was het „leuker toen de vrouwen speelden”. Het vrouwenelftal werd in 2017 kampioen op het EK.

Martin Koolhoven neemt het vooral bondscoach Frank de Boer kwalijk. „De Boer mag weg”, schrijft hij. Wanneer iemand hem vraagt wat daar de oplossing voor zou zijn, heeft hij direct een goed advies: „Van Gaal bellen”.

Toch is niet iedereen somber vanwege het verlies. „BEN NOG STEEDS TROTS OP JULLIE NEDERLAND ALTIJD NUMMER 1″, schrijft Ronnie Flex. Ook Peter Pannekoek ziet het positieve ervan in. „Enige pluspunt: we zijn van die vliegtuigjes met woordgrappen af…”

‘Wel van die reclames af’

En onbekend Nederland doet ook nog een duit in ‘t zakje. Al zien zij toch ook wat lichtpuntjes. Bijvoorbeeld de Oranjereclames, waar we nu toch echt van af zijn.

Toch lijken de meeste mensen zich tegen bondscoach de Boer te keren na het verlies van Oranje tegen Tsjechië. Sommigen spreken zelfs ‘rechtstreeks’ de KNVB aan, dat ze hem moeten laten vallen. Anderen hopen dat hij zelf opstapt.

https://twitter.com/Marjan_NL_65/status/1409258700339036173

En tot slot flink wat mensen die overstappen naar België.

https://twitter.com/mohaaa015/status/1409256056853831680

Ken je The Isles of Scilly? Het tropische en exotische deel van Engeland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teleurstelling alom, zo reageert bekend en onbekend Nederland op verlies van Oranje: ‘Wel van de reclames af’
Sluiten