Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 4 jan 2021

Weer een explosie bij Poolse supermarkt, binnenkant ‘helemaal verwoest’

In Tilburg is afgelopen nacht een explosief afgegaan bij een Poolse supermarkt aan het Paletplein, meldt de politie. Voor zover bekend is, zijn er geen gewonden.

Wel is er veel schade aan de winkel. Na de explosie brak namelijk een brand uit, waardoor de winkel van binnen „helemaal verwoest” is. Dat zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Ook zijn er in een nabijgelegen flat ruiten van bergingen gesneuveld. De toedracht van de ontploffing wordt onderzocht, laat de politie weten.

Begin december werden drie Poolse supermarkten met dezelfde naam, Biedronka, getroffen door een explosie. Die winkels stonden in Heeswijk-Dinther (Brabant), Aalsmeer en Beverwijk. De winkel die nu getroffen is, draagt niet dezelfde naam.

In Beverwijk ging het om twee explosies binnen een week. De winkels die eerder getroffen werden, zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

Grote klap

De hulpdiensten kwamen ter plaatse op het Paletplein en specialisten van de politie doen onderzoek. Ook is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. De explosie vond rond 03.00 uur plaats. De winkel staat in een los gebouw bij een winkelcentrum. „In het winkelcentrum is niet zo veel schade”, stelt de veiligheidsregio. „Het gebouwtje zelf is flink geraakt. Het is een grote klap geweest.”

De politie is op zoek naar getuigen. „Er wordt nu uitgezocht of de eigenaar van deze supermarkt iets te maken heeft met die drie andere”, meldt de veiligheidsregio.

‘Ik ben heel verdrietig’

Volgens een bericht in Omroep Brabant is de eigenaar van de Poolse supermarkt in Tilburg wel degelijk verbonden met de winkels in Aalsmeer en Beverwijk. Sterker nog, daar is hij ook de eigenaar van. Mohamad Mahmoed zei tegen Omroep Brabant dat hij geen idee heeft wat het motief is.

„Ik ben heel verdrietig. Het was een mooie winkel met flink wat personeel, een goed lopende zaak”, zegt Mahmoed tegen Omroep Brabant.

Volgens de eigenaar is de politie lui. Het is al de vierde aanslag op een winkel van hem en de vijfde op een Poolse supermarkt in ongeveer een maand tijd. „In Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is gewoon helemaal niets gebeurd.”

Mahmoed zegt tegen de regionale omroep dat de winkel in oktober open is gegaan en dat het goed liep. Hij zegt niets te snappen van de aanslagen.

Lees ook: Duizenden uitnodigingen voor eerste vaccinaties de deur uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weer een explosie bij Poolse supermarkt, binnenkant ‘helemaal verwoest’
Sluiten