Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 7 feb 2021 / 08:45 uur

Tientallen studenten de kou in door keukenbrand in flat

Zo’n vijftig studenten moesten gisterenavond op stel en sprong hun kamer verlaten omdat er in een keuken op de vierde verdieping van de flat brand was ontstaan. Vijf studenten raakten gewond.

De keukenbrand in de studentenflat Uilenstede in Amstelveen ontstond gisteravond rond 22.15 uur. Doordat de rook zich door de twaalf etages tellende flat had verspreid, moesten er zo’n vijftig studenten geëvacueerd worden.

Vijf van hen raakten gewond en twee mensen moesten naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. De brandweer had de keukenbrand na ongeveer een half uur onder controle.

Sporthal

De studenten die hun kamers moesten verlaten werden opgevangen in een sporthal in de buurt. De meeste van hen konden later in de nacht weer terug naar huis, maar niet iedereen. Vanwege rookschade konden een aantal studenten niet meer in hun kamer blijven. Zij zijn bij vrienden, familie of in een hotel ondergebracht.

Vrijwilligers van het Rode Kruis hielpen met de opvang van de studenten in de sporthal, liet een voorlichtster weten. Ze namen volgens haar extra dekens mee.

Bar winterweer legt treinverkeer in heel Nederland plat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tientallen studenten de kou in door keukenbrand in flat
Sluiten