Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 6 feb 2021 / 16:44 uur

RIVM registreert miljoen positieve coronatesten in Nederland

De miljoenste positieve coronatest van Nederland is vandaag officieel geworden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde zaterdag 4130 nieuwe besmettingen. Daarmee is het totale aantal bevestigde gevallen, bijna een jaar nadat het virus in Nederland is opgedoken, gestegen tot 1.001.894.

In werkelijkheid zijn waarschijnlijk veel meer mensen besmet geraakt met het coronavirus. Niet iedereen die klachten heeft laat zich immers testen en sommige mensen dragen het virus bij zich zonder überhaupt klachten te krijgen. Aan het begin van de pandemie was de testcapaciteit bovendien laag. Een test doen was toen vaak simpelweg geen optie.

21ste land

Nederland is het 21e land ter wereld met meer dan een miljoen positieve tests. De steden met de meeste inwoners tellen ook het hoogste aantal besmettingen: Amsterdam staat bovenaan, gevolgd door Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ook in Tilburg, Almere, Eindhoven en Breda is het coronavirus in totaal bij meer dan 10.000 inwoners vastgesteld. De eerste besmetting in Nederland werd op 27 februari vorig jaar vastgesteld bij een man uit het Brabantse Loon op Zand.

Gemiddelde

Het aantal gemelde besmettingen (4130) van de afgelopen 24 uur is hoger dan het gemiddelde van deze week. Gemiddeld werden er namelijk 3893 nieuwe besmettingen gemeld. En ook het aantal overleden coronapatiënten dat het afgelopen etmaal werd gemeld, ligt hoger dan gemiddeld. Het RIVM registreerde 61 overleden patiënten. Gemiddeld werden er 57 overlijdens per dag gemeld deze week.

In totaal liggen er nu 1983 mensen met corona in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er nog 2052. Op de ic liggen momenteel 547 coronapatiënten ten opzichte van 573 gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Alle teststraten en vaccinatielocaties zondag dicht vanwege code rood

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM registreert miljoen positieve coronatesten in Nederland
Sluiten