Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Dion Graus dwong ex-vrouw tot seks met zijn beveiligers’

De Rijksrecherche onderzoekt nieuwe opnames en documenten waaruit volgens NRC zou blijken dat PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus zijn toenmalige echtgenote meerdere jaren heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Het materiaal is aangeleverd door zijn ex-vrouw. Het parket Den Haag bevestigt tegenover de krant „aanvullend materiaal” te hebben ontvangen van de ex-partner van „een Kamerlid”.

NRC zegt de opnamen en documenten te hebben ingezien. Wanneer de beveiligers Graus begeleidden bij trips door het land, stuurden ze geen factuur. Daarentegen hadden ze wel seks met zijn vrouw, aangemoedigd door het Kamerlid, zo is te horen op ingeleverde audiofragmenten. Het gebeurde in hotels en sauna’s die werden gehuurd door Graus en ook in een PVV-kantoor in de Tweede Kamer.

‘Psychisch misbruik’

In januari 2019 meldde De Telegraaf al dat de nu 48-jarige ex-vrouw aangifte had gedaan tegen haar toenmalige echtgenoot wegens „psychisch misbruik” en „gedwongen seks met derden”. Daarna diende Graus een tegenaangifte in, wegens smaad. Medio 2019 liet het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag weten dat beide aangiftes waren ingetrokken.

„Desalniettemin heeft aangeefster sindsdien aanvullend materiaal ter beschikking gesteld aan de Rijksrecherche. Daarnaast heeft zij zeer recent aangekondigd nog meer informatie te willen verstrekken”, meldt het OM aan de krant. Het aanvullende materiaal zal „zorgvuldig worden beoordeeld” door deskundigen gespecialiseerd in „onder andere mensenhandel en zeden”.

Graus: ‘Volstrekte privézaken’

Graus’ ex-vrouw wilde niet reageren, volgens NRC. Dion Graus reageert niet inhoudelijk op vragen, omdat het volgens hem gaat om „volstrekte privézaken”.

Eerder deze week meldde Graus al wel in een persbericht dat NRC met een verhaal over hem zou komen. Hij had het artikel toen nog niet gezien. Graus wijst erop „dat dezelfde onderwerpen van NRC al eerder uitgebreid door de instanties zijn onderzocht en niet tot enig vervolg hebben geleid”.

Hij laat verder weten dat zijn advocaat contact zal opnemen met zijn ex-vrouw, omdat zij voorwaarden van een eerdere afspraak zou hebben geschonden.

Dít is de Taalvout van het jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.