Metro
Metro Binnenland 9 jan 2021 / 16:52 uur

Veel boetes uitgeschreven in sneeuwgebied rond Drielandenpunt

Boa’s van de gemeente Vaals hebben vandaag veel boetes uitgeschreven in het besneeuwde gebied rond het Drielandenpunt en de bossen bij Vijlen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Dat zei burgemeester Harry Leunessen van Vaals die vanmiddag een kijkje nam in het drukke sneeuwlandschap.

Medewerkers van gemeente, politie en Staatsbosbeheer probeerden de verkeersstromen in de heuvels in goede banen te leiden. Op veel plaatsen stond het verkeer vast.

‘Briefje onder de ruitenwisser’

Vooral fout- en wildparkeerders kregen boetes, zegt de burgemeester. „De boa’s hadden het zo druk dat ze tussentijds even naar het gemeentehuis moesten om de accu’s op te laden van de apparaatjes waarmee de boetes werden uitgeschreven”, zei Leunessen. Auto’s stonden bijvoorbeeld in lange rijen in en langs de bermen van de smalle bochtige wegen van het golvende heuvellandschap geparkeerd. „Mensen ontdekten na een paar uur sneeuwpret een briefje onder de ruitenwisser.”

Het was zelfs zó druk, dat er op 10 kilometer afstand al files ontstonden. Dat kwam vooral door langzaam rijdend verkeer richting Vaals en Vijlen. „Ik ben even gaan kijken op het Drielandenpunt, het was daar erg druk met zowel komend als gaand verkeer. Vooral gezinnen waren onderweg, met hond, kinderen en slee. Veel mensen kwamen van ver weg, onder meer uit Eindhoven en Den Bosch. Wellicht aangelokt door sneeuwbeelden uit Vaals die vrijdagavond op een landelijke zender werden uitgezonden.”

‘Oproep naast zich neer gelegd’

Om problemen te voorkomen had de gemeente vandaag de Epenerbaan bij Vijlen afgesloten. Dat deden ze omdat het glad was en de helling zeer steil is. De gemeente had gisteren nog de oproep gedaan om niet naar Vaals te komen om drukte te vermijden, juist in deze coronatijd. De politie herhaalde vandaag die oproep nog eens. „Ik heb de indruk dat de helft van de mensen die ervan wisten, deze oproep naast zich neer heeft gelegd.”

„Op zich gedragen mensen zich goed in de bossen waar het gaat om het naleven van de coronamaatregelen, zoals afstand houden. Maar met name voor de inwoners van Vijlen en een deel van Vaals is het niet zo fijn om de hele dag die stroom verkeer voor je deur te hebben.”

Rond 15.30 uur begonnen veel mensen al huiswaarts te gaan, zei de burgemeester.

Lees ook: RIVM: Aantal nieuwe coronabesmettingen gedaald

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel boetes uitgeschreven in sneeuwgebied rond Drielandenpunt
Sluiten