Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 11 jan 2021

Politie vindt lading Kalasjnikovs van mocromaffia in Utrechts park

In een park in het Utrechtse Kanaleneiland deed de politie afgelopen donderdag een bijzondere vondst. Daar lag namelijk een groot aantal Kalasjnikovs begraven die waarschijnlijk tot de mocromaffia behoren.

Dat meldt de Telegraaf. Topcrimineel Ridouan Taghi zou mogelijk handlangers en sympathisanten hebben in de wijk in Utrecht. De informatie kwam van een anonieme tipgever in het misdaadprogramma Crime Desk van RTL5De politie nam de tip serieus en onderzocht de situatie. Daarbij hielden zij rekening met een valstrik en zochten bomverkenners uit veiligheidsredenen de omgeving af.

Gebruik bij liquidaties

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) vond uiteindelijk na een korte graafacties de automatische wapens. In eerste instantie dook één Kalasjnikov op, maar na verder graven bleken dit er meer te zijn. De forensische recherche onderzoekt momenteel of de wapens eerder gebruikt zijn bij liquidaties.

De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, zegt over de vondst: „Aan de ene kant schrik ik ontzettend dat zo’n hoeveelheid van dit soort wapens wordt gevonden, aan de andere kant ben ik opgelucht dat ze van de straat zijn gehaald.”

Lees ook: ING-econoom over verlenging lockdown: ‘Golf faillissementen komt nog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie vindt lading Kalasjnikovs van mocromaffia in Utrechts park
Sluiten