Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 11 jan 2021

De auto van Donald Trump staat te koop en dit kost de bolide

Na zijn vertrek op Twitter lijkt Donald Trump van meer dingen afscheid te nemen. De Rolls-Royce Phantom van de oud-president staat namelijk te koop.

Het presidentschap van meneer Trump komt ten einde en dat levert genoeg hysterie op. Zijn luxe limousine heeft de Amerikaan – voor zijn presidentschap – van A naar B gebracht. Deze gepantserde wagen komt uit 2010 en is van alle gemakken voorzien. Hoewel je wellicht een extravagant interieur had verwacht bij de uitgesproken Trump, is de binnenkant van de Royce bescheiden en zakelijk.

Een bescheiden interieur in de auto van Donald Trump
Een bescheiden interieur in de auto van Donald Trump Foto: Mecum

De billen van Trump

Deze week kun je als geïnteresseerde koper een poging wagen bij veilinghuis Mecum. De opbrengst voor de presidentswagen wordt geschat tussen de 300.000 en 400.000 dollar. Eenzelfde Phantom uit dat jaar kost rond de 150.000 dollar. Maar ja, op deze stoelen hebben wel de billen van de enige echte ‘Make America Great Again’-man gezeten. En dat zorgt ervoor dat deze bolide door zijn voormalig eigenaar net iets duurder is.

Persoonlijk boodschap

De gelukkige koper vindt in de auto een gesigneerd instructieboekje met persoonlijke boodschap. „Ik hield van deze auto, hij is geweldig. Veel plezier ermee”, luidt de tekst.  In ieder geval wist Trump de afgelopen dagen genoeg publiciteit en aandacht voor zich te winnen. Of die reclame het goed doet bij de verkoop van zijn auto is alleen nog de vraag.

Lees ook: Meerderheid Amerikanen wil aftreden of afzetting Trump

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
De auto van Donald Trump staat te koop en dit kost de bolide
Sluiten