Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Binnenland 24 jan 2021 / 08:26 uur

Pak sneeuw in Limburg en Oost-Brabant: lokaal zelfs 7 tot 10 centimeter

In Limburg en het oosten van Brabant is vannacht een pak sneeuw gevallen. Volgens Weeronline ligt er op sommige plaatsen zelfs een laag van 7 tot 10 centimeter.

De winterse buien trokken afgelopen nacht vanaf de Noordzee over het land. Hierbij viel regen, hagel en (natte) sneeuw bij temperaturen rond of net boven het vriespunt. In Limburg en een deel van Brabant bleef de sneeuw liggen. In de kustregio’s was het landschap maar kort wit. Na een hagelbui smolt de sneeuw weer weg. Landinwaarts waren de buien iets minder fel, maar bleef de sneeuw wel beter liggen. Ook de komende uren komen er nog enkele winterse buien voor, waarbij het lokaal een beetje wit kan worden.

Code geel

Wel zorgt de sneeuw meteen voor gladheid op de weg en ook op andere plekken in het land kan het glad zijn. Het KNMI kondigde daarom gisteravond al code geel af. Veiligheidsregio’s vragen de weggebruiker voorzichtig te zijn in het verkeer.

Die waarschuwingen gelden niet alleen voor Limburg en Brabant. Het KNMI kondigde voor heel Nederland code geel af vanwege gladheid door winterse neerslag en bevriezing. Naar verwachting verdwijnt de gladheid pas in de tweede helft van de ochtend.

4 graden

De sneeuw in Limburg en Brabant zal waarschijnlijk vrij snel weer verdwenen zijn. Het wordt daar vandaag namelijk rond de 4 graden. Vanavond kan er in de zuidelijke provincies wel weer sneeuw vallen, door een sneeuwgebied dat boven België ligt en mogelijk de zuidelijke gebieden van Nederland bereikt.

Lees ook: Burgemeester Urk schaamt zich na onrustige eerste avondklok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pak sneeuw in Limburg en Oost-Brabant: lokaal zelfs 7 tot 10 centimeter
Sluiten