Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Begripvolle en teleurgestelde reacties op afgelast carnaval: ‘We zagen het aankomen’

Er is definitief een streep gezet door het carnaval van 2021 in Brabant. Dat meldden de Brabantse veiligheidsregio’s gisteren. Op Twitter reageren velen bedroefd, maar ook begripvol op de beslissing. Het komt niet als een grote verrassing.

Deze beslissing is gemaakt omdat de lockdown met drie weken is verlengd, het aantal besmettingen nog steeds te langzaam daalt en het met de ziekenhuisopnames nog niet de goede kant opgaat.

Carnaval in Limburg

Over carnaval in Limburg is nog niet bekend of er ook hier een definitieve streep doorheen gaat. Wel maakten de Limburgse veiligheidsregio’s in oktober al bekend dat er sowieso geen grote feesten en optochten zullen plaatsvinden dit jaar. Alle carnavalsevenementen waar een vergunning voor nodig is, gaan daar niet door.

https://twitter.com/Buurmen033/status/1349108298595905536

Geen carnaval is geen verrassing

Het lijkt alsof het afgelasten van carnaval een grote verrassing is. Op Twitter reageren de meesten dat ze het wel aan zagen komen.

De tekst gaat verder onder de Tweets.

https://twitter.com/sandeman11/status/1349298300374179842

Doorzettingsvermogen

In een verklaring deden de drie voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s een beroep op het doorzettingsvermogen van de Brabanders. „Het is dus niet onverwacht maar evengoed een grote teleurstelling voor velen van u. Het enige dat wij nu kunnen doen, is doorbijten. Vol blijven houden met de blik gericht op beter tijden. Want die komen”, zo staat in de verklaring over carnaval.

Afgelopen december had de Brabantse Carnavals Federatie al gemeld dat carnaval in Brabant dit jaar uitsluitend in huiselijke kring zou worden gevierd. De federatie liet weten dat er livestreams worden ontwikkeld met troonredes van prinsen, buuts (carnavalesk cabaret) en films van vorige carnavalsvieringen.

https://twitter.com/ineke671/status/1349266478240030722

Edith Visser heeft in een tweet nog een aardige opmerking, gezien het coronavirus dat in heel Nederland huishoudt: „Ik mag toch hopen dat carnaval ook buiten Brabant niet doorgaat! Ging er nog iemand vanuit dat dat wel door zou gaan?” 

Lees ook: Britse coronapatiënten naar hotel door tekort aan ziekenhuisbedden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.