Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 2 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Is dit de slechtste slogan van 2020?

Wordt het ‘Geef elkaar tijdens het winkelen de pruimte!’ of ‘De groenspecialist in hart en tuinieren’? Je kunt vanaf vandaag stemmen op de slechtste slogan van 2020. Voor de jaarlijkse wedstrijd zijn tien ‘slechte’ slogans genomineerd.

De Verkiezing van de Slechtste Slogan verzamelt het hele jaar door foto’s van slechte slogans. Deze worden ingezonden door mensen die ze op straat tegenkomen, maar sommige bedrijven sturen ook hun eigen slogan op. De top tien is samengesteld door een jury. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen op basis van stemmen.

Corona-slogan

In deze negende editie staan ook slogans die verwijzen naar corona. Zoals ‘Waalzinnig je weer te zien!’ van Beleef Zaltbommel. Volgens Tefke van Dijk, een van de initiatiefnemers van de verkiezing, waren er dan ook ontzettend veel ingezonden die naar de pandemie verwezen.

Maar er valt nog iets op: „Verder is opvallend dat er minder schunnige slogans op de lijst staan dan voorheen”, zegt mede-initiatiefnemer Christine Liebrecht.

„Voorgaande jaren werd de verkiezing soms gedomineerd door slogans die het randje opzochten, maar dit jaar springt alleen de Belgische dierenrechtenorganisatie Gaia eruit om aandacht te vragen voor sterilisatie van poezen met ‘Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen’.”

De kanshebbers van 2020:

  1. ‘Bedrukte Dozen, Blije Gezichten!’, van D-BOX Verpakkingen
  2. ‘De groenspecialist in hart en tuinieren’, van Bomenbezorgd.nl
  3. ‘Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen’, van Dierenrechtenorganisatie Gaia
  4. ‘Met kaas uit de Jordaan, ga je als een banaan’, van Kaaswinkel De Mannen van Kaas
  5. ‘O my goot…’, van Dakgoot Renovatie Specialist
  6. ‘The best worst of the world’, van Huls Droge Worst
  7. ‘Waalzinnig je weer te zien!’, van Beleef Zaltbommel

Winnaar vorig jaar

De slechtstesloganverkiezing wordt sinds 2012 gehouden. De winnaar van vorig jaar was ‘Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin’ van visbar de Zilte Zeemeermin. Het jaar daarvoor won ‘We doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ van Barbier Rogier.

Stemmen op de slechtste slogan van 2020 kan tot en met zondag 12.00 uur. De winnaar wordt de volgende dag bekendgemaakt.

Lees ook: De slechtste slogan van 2019: Tongzoen van zeemeermin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Is dit de slechtste slogan van 2020?
Sluiten