Metro
Metro Binnenland 20 nov 2020 / 13:49 uur

China: bijna een miljoen mensen ingeënt tegen corona

In China zijn de vaccinaties tegen het coronavirus al flink aan de gang, lijkt wel. Het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm heeft namelijk, naar eigen zeggen, al bijna een miljoen mensen in China ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een bericht dat de groep vandaag verspreidde via de berichtendienst Wechat.

Lees ook: Coronavaccin eerst naar 60-plussers en zieken, vindt de Gezondheidsraad

Bedrijfsbaas Liu Jingzhen zei in een interview dat er via een noodprogramma al een miljoen mensen gevaccineerd zijn. Er zijn geen meldingen van ernstige bijwerkingen, „slechts enkelen hebben milde symptomen”, zei hij.

In China berichten staatsmedia al weken over de vaccinaties van bepaalde bevolkingsgroepen, bijvoorbeeld van militairen en ziekenhuispersoneel, maar ook van diplomaten en medewerkers van staatsbedrijven. Ze krijgen vaccins waarvan de klinische tests nog niet zijn voltooid.

Proeven met vaccin in 10 landen

Volgens de aankondiging heeft Sinopharm zijn met zijn vaccins al zogeheten klinische fase-3-proeven uitgevoerd in tien landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Egypte, Jordanië, Peru en Argentinië.

Het coronavirus, oftewel Covid-19, werd voor het eerst ontdekt in de centrale Chinese metropool Wuhan. Daar raakten de eerste mensen besmet met het virus. In eerste instantie kreeg China veel kritiek op hoe ze met het virus omgingen. Maar sinds eind januari is corona zo goed als onder controle in het land, dankzij strikte maatregelen en inreisbeperkingen.

Lees ook: Vrouw is even weg, haar man verft hun huis alle kleuren van de regenboog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
China: bijna een miljoen mensen ingeënt tegen corona
Sluiten