Metro
Metro Binnenland 1 nov 2020 / 12:47 uur

Burgemeester wil hogere coronaboetes voor illegale feesten

De illegale feestjes die ieder weekend terug lijken te komen; velen zijn er inmiddels flink klaar mee. Zo ook de burgemeester van gemeente Haarlemmermeer, Marianne Schuurmans. Zij pleit daarom voor hogere boetes voor organisatoren van illegale feesten.

„Deze feestjes zijn asociaal en onverantwoord in een tijd waarin we allemaal ons best doen om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden en verdere schade aan de economie te beperken”, zegt de burgemeester van Haarlemmermeer.

Afgelopen nacht vierden zeventig mensen een Halloweenfeest in een huisje op een vakantiepark bij Halfweg. Alle zeventig aanwezigen kregen een boete, meldt de politie. Daar doelt burgemeester Schuurmans op: ze heeft geen goed woord over voor de organisatoren van illegale feesten in coronatijd. „De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen”, zegt ze op Twitter.

Illegale feesten door heel Nederland

Verspreid over heel Nederland stuitte de politie dit weekend op illegale feesten. In de omgeving van het Spoorpad in Weesp wilden tientallen mensen uit heel Nederland een illegaal feest bezoeken. De politie Gooi en Vechtstreek wist dat te voorkomen door waarschuwingen en bekeuringen uit te delen.

In het dorp Prinsenbeek bij Breda deelde de politie vanochtend boetes uit aan ruim 25 jongeren die de noodverordening overtraden met hun feest in een bos. Drie van hen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden.

Bekeuringen

Ook in Zeeland was het raak: in Goes, Terneuzen en ‘s-Heer Abtskerke werden illegale feesten stilgelegd. In een loods aan de Lorentzstraat in Goes bekeurde de politie bijna dertig feestende jongeren in de leeftijd tussen de 18 en 21 jaar oud. Negen jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud in Terneuzen kregen een bekeuring.

In ’s-Heer Abtskerke kwamen negen jongeren samen in een bouwkeet. De jongeren daar gingen ook nog met de agenten in discussie over de coronamaatregelen. Een van hen, een 21-jarige inwoner uit Den Bosch, beledigde een agent. Hij is aangehouden en zit vast op het politiebureau.

De politie beëindigde in de nacht van vrijdag op zaterdag een illegaal feest in Utrecht.

Lees ook: Vuurwerk belandt in kinderwagen, baby raakt gewond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Burgemeester wil hogere coronaboetes voor illegale feesten
Sluiten