Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 1 nov 2020

Vuurwerk belandt in kinderwagen, baby raakt gewond

Een baby van vier maanden oud is gistermiddag gewond geraakt toen er vuurwerk in de kinderwagen van het kindje belandde.

Dat meldt de politie. Rond het middaguur waren drie kinderen, tussen de vier en twaalf jaar oud, licht vuurwerk aan het afsteken in een woonwijk in Breda. Toen een echtpaar met een baby in de kinderwagen voorbijliep, belandde een van de klappertjes in de kinderwagen en explodeerde.

‘Behoorlijk gewond’

De baby in de kinderwagen raakte daarbij „behoorlijk gewond” en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het kindje eraan toe is. In verband met de privacy wordt ook niet bekend gemaakt of het om een jongetje of meisje gaat.

De politie weet welke kinderen het vuurwerk afstaken, en heeft ook al contact gehad met de ouders van de kinderen, zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant.

Licht vuurwerk

De politie onderzoekt nu het voorval en bekijkt of de kinderen een strafbaar feit hebben gepleegd. Bepaald licht vuurwerk, ook wel kindervuurwerk genoemd, mag je vanaf je twaalfde kopen en het hele jaar door afsteken. Maar onverantwoord gedrag mag uiteraard nooit. De politie onderzoekt of daar sprake van is.

Vrijdag overleed er een hond nadat hij aangestoken vuurwerk oppakte. Hij dacht waarschijnlijk dat het een bal was en wilde ermee spelen, zo meldde de dierenambulance.

Correctie: Eerder meldde de politie dat het ging om een kindje van 2 jaar. Dit klopte niet, het gaat om een baby van vier maanden. Dat is aangepast.

Lees ook: Hond overlijdt nadat hij aangestoken vuurwerk aanziet voor balletje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vuurwerk belandt in kinderwagen, baby raakt gewond
Sluiten