Metro
Metro Binnenland 28 nov 2020 / 21:40 uur

Tientallen mensen lopen mee in stille tocht Wijchen voor doodgereden man

In Wijchen werd vanavond een stille tocht gelopen voor de 42-jarige man die dinsdag werd doodgereden door een pakketbezorger. Bij de stille tocht waren zeker 150 mensen aanwezig.

Ze liepen achter twee mensen aan die een groot spandoek met daarop een lieveheersbeestje, het teken tegen zinloos geweld, met zich meedroegen. Langs het parkoers dat ze aflegden stonden vele honderden mensen, velen hadden kaarsjes aangestoken. De wandeling was live te volgen op de website van Omroep Gelderland. De tocht voerde door woonwijk De Ververt, waar het slachtoffer woonde, en langs de plek van de aanrijding, waar inmiddels heel veel bloemen en kaarsen zijn achtergelaten.

ZinLOOS

Aangekomen bij de plek waar de man overleed, plaatsten veel mensen bloemen en kaarsen. Romeinse kaarsen werden aangestoken als een laatste eerbetoon. Onder een overkapping boven de plek hing een T-shirt en een vlag van voetbalclub NEC. Ook was een bord te zien met de tekst ‘zinLOOS’, een verwijzing naar de bijnaam van de man. Na ongeveer een half uur kwam de tocht ten einde.

Vrienden van de overleden man zijn zaterdag een inzamelingsactie begonnen voor de nabestaanden. Binnen een tijdsbestek van vijf uur hadden ze al ruim 22.000 euro opgehaald.

„Dit verschrikkelijke nieuws raakt ons diep. Loos was nog maar 42 jaar en we missen nu al zijn energie en hart van goud”, schrijven ze op het crowdfundplatform. „Onze harten gaan uit naar zijn vrouw Liv, zijn zoon Lyam en dochter Loïs. We zouden willen dat we iets van hun verdriet konden wegnemen. Naast liefde en kracht, wensen we hen rust en vooral zo min mogelijk zorgen toe. Het verlies is al groot genoeg.” Ze hopen 30.000 euro bijeen te brengen.

Pakketbezorger uit Woerden

De Wijchenaar zou een 18-jarige pakketbezorger uit Woerden hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk. De bezorger reed de man aan en ging er vandoor. De Wijchenaar overleed op straat aan zijn verwondingen. De chauffeur uit Woerden werd later door de politie klemgereden in Beuningen. Hij is vrijdag voor veertien dagen in bewaring gesteld door de onderzoeksrechter.

Lees ook: Duizenden Fransen de straat op tegen verbod op in beeld brengen agenten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tientallen mensen lopen mee in stille tocht Wijchen voor doodgereden man
Sluiten