Metro
Metro Binnenland 16 okt 2020 / 09:12 uur

Henk Westbroek met dood bedreigd om sintlied zonder Zwarte Piet

Zanger Henk Westbroek heeft de afgelopen dagen via sociale media tientallen bedreigingen ontvangen omdat hij een sinterklaasliedje heeft geschreven waarin Zwarte Piet niet voorkomt.

Daarin werd hij ook met de dood bedreigd, vertelde hij in een interview op NPO Radio 5.

Eerder racist als hij wél over Zwarte Piet zong

„Je kan het nooit meer goed doen”, zei de zanger. „Ben ik eerst jarenlang uitgemaakt voor racist om een veertig jaar oud liedje waarin Zwarte Piet wel wordt genoemd. Nu dit. Heb ik tientallen mensen moeten ontvolgen omdat ze me bedreigen. Eerst beginnen ze met landverrader roepen en daarna dreigen ze een bom op je te gooien.”

Zielepieten kunnen niet normaal doen

Het lied Sinterklaas is een echte held werd eerder deze week gelanceerd. Een van de grootste hits van Westbroek blijft het lied Sinterklaas wie kent hem niet dat hij in 1982 met zijn band Het Goede Doel maakte. „Het is zo zonde dat een leuk kinderfeestje dat al lang niet meer is. Ik ben zo ontzettend klaar met al die zielepieten die niet normaal kunnen doen. Je kan tegenwoordig al niet eens meer een leuk liedje maken zonder dit soort reacties.”

Voor wie het nummer van Henk Westbroek wil horen zonder hem vervolgens naar het hiernamaals te wensen, dit zingt hij met de roetveegpieten Banketpiet en Muziekpiet Geraldo.

Henk Westbroek gaat geen aangifte doen van de bedreigingen. „Je blijft bezig. Gelukkig kan je dit soort mensen op Twitter blokkeren. Ik troost mij met de gedachte dat veruit de meerderheid van de mensen een stuk verstandiger is. Hoe hard zouden deze dreigers gaan schuimbekken als ze een keer écht tegen iets aanlopen waar ze zich druk over moeten maken. Verder krijg ik gelukkig alleen maar leuke reacties op het liedje.”

Lees ook: Facebook en Instagram verbieden Zwarte Piet, Schoorsteenpiet mag wel

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Henk Westbroek met dood bedreigd om sintlied zonder Zwarte Piet
Sluiten