Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 16 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Superster Dolly Parton bejubelt Jolene-versie van OG3NE

„Love it, love it, love it!” Zo reageert de Amerikaanse superster Dolly Parton op ‘ons’ OG3NE, als zij hoort hoe de groep haar hit Jolene vertolkt.

Parton hoorde de versie in een programma op het kanaal van de Amerikaanse Glamour is het onderdeel You Sang My Song waarin wereldsterren versies, gezongen door andere artiesten, voorgelegd krijgen. De redactie van Glamour, dat in Amerika gestopt is met de papieren editie maar een online-succes in geworden, stuitte op de Home Isolation-versie  OG3NE en is razend enthousiast over de vocale kwaliteiten van de dames. Onder het voorwendsel van een interview met Glamour werd een zoom-meeting opgezet waarin OG3NE plotseling verrast werd.

OG3NE afzonderlijk van elkaar

De drie Nederlandse zussen zingen Jolene, een wereldwijde hit en al in tal van covers gezongen, in coronatijd in afzonderlijke ruimtes. Ook de gitarist die Amy, Lisa en Shelley begeleidt zit op een eigen plek. Toch klinkt het nummer ‘spatjezuiver’, zo hoort ook Dolly Parton.

„Wow, wat een mooie sound”, zegt de 74-jarige zangeres. „Wat een mooie harmonie.” Ze moet lachen als de dames geen Jolene zingen, maar OG3NE. „OG3NE, OG3NE, OG3NE, I love it, love it, love it! Hebben jullie nog veel meer? Dankjewel dat jullie mijn lied hebben uitgekozen. Ik houd ook van jullie verschillende looks en de gitarist. Goeie naam trouwens, OG3NE.”

De zangeressen zijn stomverbaasd als zij in beeld Dolly Parton naar hun corona-versie zien kijken en luisteren. Er klinken natuurlijk kreten als ‘Oh My God’ en ‘dit had ik nooit verwacht’. „Je hoopt toch dat een andere artiest vindt dat je hun nummer met respect hebt behandeld”, zegt Shelley.

Davina Michelle en Pink!

Eerder overkwam Davina Michelle hetzelfde toen Pink! naar haar What About Us luisterde. „Dit is beter dan ik ooit zal klinken”, zei de Amerikaanse een paar jaar geleden. Het fragment is inmiddels bijna 20 miljoen keer bekeken.

Lees ook: Davina: Zou P!nk weten wat ze teweegbracht?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Superster Dolly Parton bejubelt Jolene-versie van OG3NE
Sluiten