Metro
Metro Binnenland 11 okt 2020 / 19:04 uur

Viruswaarheid-voorman Willem Engel ‘mag 10 dagen Den Haag niet in’

Gisteren werd Viruswaarheid-voorman Willem Engel aangehouden in Den Haag, tijdens een onaangekondigde demonstratie. Hij werd aangehouden op verdenking van opruiing en van het overtreden van de wet openbare manifestaties. Inmiddels is hij vrijgelaten en op weg naar een nieuwe demonstratie, in Tilburg.

Maar Engel is niet zonder voorwaarden vrijgelaten: hij mag Den Haag tien dagen lang niet in. Dat laat jurist Jeroen Pols van de actiegroep aan het AD weten. „Echt belachelijk, dat gaan we aanvechten”, zegt Pols.

Vijf demonstranten aangehouden

De politie hield gisteravond na een onaangekondigd protest op het Plein in Den Haag vijf demonstranten aan, onder wie Engel. Hij en een andere arrestant zijn vrijgelaten en hebben een bekeuring gekregen. Drie anderen zitten echter nog vast, de politie zal hen vandaag spreken. De politie wil niet bevestigen of Engel is vrijgelaten.

De politie vorderde de demonstranten gisteren „om weg te gaan. Dat is gebeurd”, bevestigde een woordvoerster van de politie na berichtgeving door De Telegraaf.

Coronaspoedwet

Zaterdag waren er, volgens De Telegraaf, ongeveer honderd demonstranten aanwezig op het Plein in Den Haag. Op beelden was te zien dat Willem Engel van Viruswaarheid met een aantal anderen tegenover agenten staat. „Steeds meer demonstranten gingen zich met het gesprek bemoeien”, meldde een aanwezige fotograaf.

Engel riep eerder op de avond op om gisteren en de komende dagen naar het Plein te komen om te protesteren tegen de zogenoemde coronaspoedwet, die een wettelijke grondslag moet bieden voor de coronamaatregelen in Nederland.

Lees ook: Trump: ik heb geen corona meer en ben nu immuun

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Viruswaarheid-voorman Willem Engel ‘mag 10 dagen Den Haag niet in’
Sluiten