Metro
Metro Binnenland 26 okt 2020 / 10:09 uur

Politie vindt overleden persoon in vrachtwagen langs A1

Gisteravond heeft de politie een overleden persoon aangetroffen op een parkeerplaats langs de A1 bij Ugchelen. Er is tot diep in de nacht onderzoek gedaan, maar de politie kan nog niks zeggen over de doodsoorzaak.

De politie meldt dat de overleden persoon onder ‘verdachte omstandigheden’ is gevonden. Ze troffen het lichaam aan in de cabine van een vrachtwagen op de parkeerplaats Bruggelen langs de snelweg. Voorbijgangers zagen de persoon rond 22.15 uur liggen en sloegen alarm. Rijkswaterstaat sloot daarop de parkeerplaats af. Agenten zochten met zaklantaarns in het bos in de buurt op zoek naar sporen.

Toen de technische recherche en de forensische onderzoekers ter plaatse kwamen, hebben zij urenlang onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer. Maar of er inderdaad sprake is van een misdrijf, is nog niet bekend.

De vrachtwagen is rond 03.00 uur weggesleept, daarna werd de parkeerplaats vrijgegeven. Het lichaam is meegenomen voor verder onderzoek.

Vaker lichamen in vrachtwagens

Het gebeurt uiteraard niet dagelijks, maar het komt vaker voor dat er lichamen worden gevonden in vrachtwagens. Dat is dan echter vaak in de laadruimte, niet de cabine. In de meeste gevallen zijn die slachtoffers migranten, die middels de vrachtwagen naar een ander land trachten te komen. Zo konden er begin oktober nog acht migranten ontsnappen uit een afgesloten vrachtwagen in Duitsland.

Toch gaat het ook vaak fout: in 2019 vonden bijna veertig personen de dood in een koeltruck in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 troffen de hulpdiensten 71 overleden asielzoekers aan in een vrachtwagen in Oostenrijk.

Lees ook: Binnenkort waarschijnlijk meer dan 300.000 besmettingen in ons land

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie vindt overleden persoon in vrachtwagen langs A1
Sluiten