Metro
Metro Buitenland 10 okt 2020 / 16:06 uur

Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland

In Duitsland is een groep migranten ontsnapt uit een afgesloten vrachtwagen, die afkomstig zou zijn uit Nederland. De politie zegt acht personen zonder identiteitsdocumenten te hebben aangetroffen.

De migranten hadden zelf de politie met een mobiele telefoon gebeld omdat de zuurstof begon op te raken. Uiteindelijk lukte het de groep om bij de plaats Heiligenroth (Rijnland-Palts) uit het voertuig te springen.

De lading waarmee de vrachtwagenchauffeur reed, zou in Nederland in zijn voertuig zijn gestopt. Tijdens het inladen was hij zelf niet aanwezig. De bestuurder zou later wel de deuren op slot hebben gedaan om te voorkomen dat iemand de goederen zou stelen.

Gebons tijdens het tanken

Toen de chauffeur aan het tanken was bij Heiligenroth hoorde hij gebons, zo verklaarde hij zelf. Hij opende de deuren, waarna meerdere mensen uit het voertuig sprongen. De door de politie aangetroffen migranten zeiden uit Eritrea te komen. Ze probeerden Groot-Brittannië te bereiken.

De afgelopen jaren zijn in Europa herhaaldelijk migranten gestikt in afgesloten vrachtwagens. In 2019 vonden bijna veertig personen de dood in een koeltruck in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 troffen de hulpdiensten 71 overleden asielzoekers aan in een vrachtwagen in Oostenrijk.

Lees ook: 300 kilo coke aangespoeld in Zeeland, drugsjutter opgepakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland
Sluiten