Anne Kersten
Anne Kersten Binnenland 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Haagse politie legt ‘hufterig’ feestje in horecatent stil

De Haagse politie heeft gisterenavond, in samenwerking met gemeentehandhavers, een feest bij een horecagelegenheid op het Plein stilgelegd. In de zaak werd de kans gegrepen om de laatste avond voor de lockdown nog even los te gaan.

Daarbij werden de coronaregels overtreden, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Rond 22.00 uur werd er ingegrepen bij het feest. Hoeveel mensen er aanwezig waren en of er boetes zijn uitgedeeld, is niet bekendgemaakt. „We gaan onderzoeken wat voor stappen we gaan ondernemen tegen de zaak en de bezoekers”, licht een woordvoerder van de gemeente Den Haag toe.

Op sociale media doken beelden op van mensen die in een witte partytent bij de zaak feestvierden.

Volslagen idioten

Daar had men online weinig goeds over te zeggen. „Er zijn idioten, er zijn volslagen idioten en er is dit feestje in Den Haag. Hoe kán dit?”, vraagt iemand zich af. „Nog even een volle tent voor de lockdown”, schrijft een ander, met de hashtag coronasukkels erbij. „Zo, dat feestje in Den Haag was erg leuk zo te zien”, merkt een ander op. „Wij doen met z’n allen wel even twee tot vier weken lockdown, hoor.”

De Haagse burgemeester Jan van Zanen laat in een reactie weten het feestje „volstrekt onverantwoord” te vinden. „Deze mensen hebben lak aan hardwerkende medewerkers in de zorg, patiënten die op de IC liggen of wiens operatie nu wordt uitgesteld. Natuurlijk willen mensen weer feesten, maar door dit soort egoïstisch gedrag duren de maatregelen alleen maar langer. Zo raak je jezelf, anderen en ondernemers ook alleen maar harder.”

Hufterig feestje

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) neemt afstand van de videobeelden. „In deze tijd is dat niet het beeld en signaal wat je mag afgeven. Dit is onacceptabel”, laat directeur Dirk Beljaars aan verschillende media weten. „Dit is een exces en is niet dé horeca.”

Het feest was op een steenworp afstand van de Tweede Kamer, waar op dat moment werd gedebatteerd over de nieuwe coronaregels.  „Terwijl wij hier spraken was hier in een tent op het Plein een groot feest aan de gang, wat wel laat zien dat we nog een lange weg te gaan hebben om met zijn allen corona aan te pakken”, zei PvdA-leider Lodewijk Asscher. „Dat is echt wel een hele hufterige actie naar al die ondernemers die daar de dupe van zijn.”

Lees ook: Recordaantal besmettingen: Duitsland zet zich schrap voor tweede golf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.