Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Haagse Hogeschool onderzoekt uitspraken docent over ‘vermoorden Baudet’

De Haagse Hogeschool gaat enkele uitspraken onderzoeken die tijdens een college filosofie zijn gedaan en zijn vastgelegd op video. Het gaat om een video van dertien seconden waarin een docente filosofie hardop fantaseert over het vermoorden van Thierry Baudet.

De docente legt de studenten de vraag voor: „Want als ik wél Hitler mag vermoorden, waarom zou ik dan ook niet de handlanger van Hitler mogen vermoorden? Of Trump op dit moment? Of Baudet?” Vervolgens zegt ze: „Sorry, dit wordt opgenomen. Ik moet een beetje voorzichtig zijn met wat ik zeg, natuurlijk.”

FvD: ‘Uitspraken niet normaal’

Hoewel de uitspraken uit een context zijn getrokken en niet duidelijk is wat ze wilde zeggen (misschien zei ze hiervoor wel: ‘Ik ga nu iets verschrikkelijks zeggen’), haalt Forum voor Democratie alvast hard uit. „Op De Haagse Hogeschool deelt een docente filosofie haar zieke moordfantasie tegen Thierry Baudet. Dit is de haat waarmee we worden geconfronteerd. Dit soort geweldsfantasieën zijn niet normaal en mogen ook nooit normaal worden.”

Onderzoek

„De Haagse Hogeschool gaat onderzoeken wat er zich precies heeft afgespeeld”, meldt de school. Een woordvoerder zegt er verder geen uitspraak over te kunnen doen. Wanneer de uitspraken zijn gedaan, is niet bekend.

Lees ook: Thierry Baudet loopt woedend radiostudio uit: ‘Er zijn bepaalde grenzen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Haagse Hogeschool onderzoekt uitspraken docent over ‘vermoorden Baudet’
Sluiten