Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Aantal dagelijkse coronabesmettingen daalt iets

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is vandaag met 1087 gestegen. Dat komt neer op 6,2 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners, meldt de overheid op het zogenoemde coronadashboard.

Dit betekent een daling ten opzichte van gisteren, toen 1231 besmettingen werden geconstateerd. Dat kwam neer op 7,1 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners.

Woensdag meldde het coronadashboard 1140 nieuwe gevallen. Dat was de eerste keer sinds april dat het dagelijkse cijfer boven de duizend uitkwam.

Stijging in Amsterdam en Rotterdam

In Amsterdam was een stijging te merken. Daar werden vandaag 193 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er 166. Ook in Rotterdam een soortgelijk verhaal: vandaag 108 nieuwe gevallen, gisteren 88. In de gemeente Den Haag waren zondag 83 nieuwe gevallen.

Ook op de intensivecareafdelingen is een daling te merken. Daar liggen nu 36 coronapatienten, een minder dan gisteren. Verder liggen er 572 mensen met andere aandoeningen op de ic-bedden, 24 minder dan zaterdag. In totaal liggen er dus 608 patiënten op de intensivecareafdelingen, 25 minder dan de dag ervoor.

Het aantal corona-opnames buiten de ic stijgt echter wel. Er zijn 148 mensen opgenomen in het ziekenhuis, buiten de ic, na een coronabesmetting. Dat zijn er 10 meer dan gisteren. In totaal zijn dus 184 coronapatiënten opgenomen, blijkt uit de gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: „Het aantal opgenomen Covid-patiënten blijft stijgen, het ligt nu op het hoogste niveau sinds 1 juli.”

Lees ook: Facebook verwijdert valse berichten over natuurbranden VS, dodental loopt op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.