Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 15 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Weer tientallen arrestaties in Haagse Schilderswijk

De politie heeft wederom tientallen arrestaties verricht in de Haagse Schilderswijk waar het al een aantal nachten op rij onrustig is. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag zijn er mensen gearresteerd.

Volgens de politie zijn zeker 27 mensen aangehouden voor onder andere het overtreden van het noodbevel, openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging. Ook zijn zes scooters in beslag genomen.

Noodbevel

Voor een deel van de Schilderswijk was een noodbevel van kracht en buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten liepen door de straten om het gesprek aan te gaan met de jeugd. Desondanks verzamelde zich in de loop van de avond een groep van ongeveer vijftig jongeren op de Vaillantlaan. Toen ze weigerden te vertrekken, werd direct een aantal mensen aangehouden.

In de buurt van de Vaillantlaan en de Hoefkade bleven kleine groepen jongeren zich ophouden. Ze gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Ook werd bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein brandgesticht. Om het vuur te kunnen blussen ondersteunde de Mobiele Eenheid de brandweer.

Agenten bekogeld, vuilcontainer in brand gestoken

Ook donderdagavond kwam de gemeente al met een noodbevel toen jongeren agenten bekogelden, een vuilcontainer in de brand staken en vernielingen aanrichtten. De politie hield ruim twintig mensen aan. Ook eerder in de week was het onrustig in de Schilderswijk.

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het vrijdagavond en -nacht eveneens onrustig. Daar liepen volgens de politie veel jongeren rond op straat die vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten.

Lees ook: Politie arresteert ruim 20 relschoppers Haagse Schilderswijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.