Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 14 aug 2020

Politie arresteert ruim 20 relschoppers Haagse Schilderswijk

De politie heeft in de Schilderswijk in Den Haag ruim 20 mensen aangehouden die eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar agenten gooiden. Ook werden vernielingen aangericht, onder meer aan twee politieauto’s. Voor de tweede avond en nacht op rij was het onrustig in de wijk en was de Mobiele Eenheid (ME) op de been.

Agenten bekogeld met eieren, stenen, vuurwerk

Vroeg in de avond liepen buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten samen door de wijk om in gesprek te gaan met bewoners en de jeugd op straat. De sfeer was goed tot het moment dat tientallen jongeren zich rond 23.00 uur verzamelden en agenten bekogelen met eieren, stenen en zwaar vuurwerk. Ze staken ook een vuilcontainer in brand. Rond 02.30 uur bekogelde een grote groep jongeren agenten met stenen vanaf de daken. De politie hield toen ook meerdere mensen aan.

De gemeente Den Haag had omstreeks middernacht vanwege de ongeregeldheden een noodbevel uitgevaardigd. „Wegens ernstige verstoringen van de openbare orde is op dit moment een noodbevel van kracht voor het gebied Hoefkade-Vaillantlaan. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden”, zo valt te lezen in het bevel.

Woensdagavond en -nacht was het ook al onrustig in de Haagse wijk. Relschoppers stichtten brandjes en brachten vernielingen aan. De politie hield vier mensen aan.

Lees ook: VS slaat alarm vanwege vermeend nieuw Russisch hackerswapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie arresteert ruim 20 relschoppers Haagse Schilderswijk
Sluiten