Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 15 aug 2020 / 16:33 uur

Studentenvereniging Rotterdam uitgesloten van introductie om corona

Bij de Rotterdamse studentenvereniging S.S.R. hebben 23 deelnemers van een dispuutreis naar Griekenland corona opgelopen. Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft daarom besloten de verenging direct uit te sluiten van alle fysieke en onlineactiviteiten tijdens de zogeheten Eurekaweek, de introductieperiode voor het nieuwe studiejaar.

Inmiddels heeft bron- en contactonderzoek via de GGD-Rijnmond plaatsgevonden en de besmette leden zitten in quarantaine. De Eurekaweek begint komende maandag en duurt tot en met donderdag.

Aanvullende maatregelen

Rector magnificus Rutger Engels begrijpt dat de week belangrijk is voor de vereniging. Maar hij wil geen enkel risico op besmettingen. „De algehele situatie is dermate ernstig – en vanwege de verantwoordelijkheid van de vereniging – dat ik heb besloten de S.S.R. direct uit te sluiten.”

Ook vindt Engels het noodzakelijk dat de ontstane situatie grondig wordt geanalyseerd en besproken. Op basis hiervan met het oog op de gedragscode studentenorganisaties beslist het college van bestuur of nog aanvullende maatregelen nodig zijn.

Voelt als een strafmaatregel

S.S.R. kan de beslissing van het college slechts gedeeltelijk begrijpen. „Dat we fysiek weg moeten blijven, is redelijk. Maar dat de uitsluiting ook online is, komt rauw op ons dak en voelt als een strafmaatregel”, zegt voorzitter Jelle Mooij van de studentenvereniging.

Volgens hem ging het om een losse vriendengroep en was het bestuur niet betrokken bij de reis. „Maar er is niets tegen de regels in gedaan. De vliegreis naar Athene met 47 mensen was niet naar een gebied met verhoogd risico. Toen bleek dat er zieken waren, hebben ze na terugkeer zondagavond zelf contact gezocht met de GGD voor tests en is meegewerkt aan bron- en contactonderzoek. Vervolgens is de universiteit ingelicht en de hele groep zit in thuisquarantaine”, aldus Mooij.

Lees ook: Formule 1-kwalificatie GP Spanje: Hamilton pakt pole, Verstappen 3de

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studentenvereniging Rotterdam uitgesloten van introductie om corona
Sluiten